Συλλυπητήρια Πούτιν για την αιματηρή επίθεση στο Γκαζιάντεπ - Καταδικάζει η Ουάσινγκτον

Συλλυπητήρια Πούτιν για την αιματηρή επίθεση στο Γκαζιάντεπ - Καταδικάζει η Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Το έγκλημα που διαπράχθηκε εν μέσω της γιορτής του γάμου μας συγκλονίζει με την ωμότητα και τον κυνισμό του. Είδαμε για άλλη μία φορά ότι η τρομοκρατία δεν αναγνωρίζει ότι μόνο τους νόμους μιας πολιτισμένης κοινωνίας αλλά και τους πιο απλούς κανόνες της ανθρώπινης ηθικής» ανέφερε σε επιστολή του προς τον Ερντογάν ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Άγκυρα σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση που σημειώθηκε στη νότια Τουρκία αργά το βράδυ του Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συζητήσει θέματα που αφορούν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας κατά την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποίησει εντός της εβδομάδας στην Άγκυρα.

«Οι δράστες αυτής της βάρβαρης πράξης έβαλαν στο στόχαστρο, κυνικά και άνανδρα, έναν γάμο, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM