Στους Πολ Σάιμον και Γιο - Γιο Μα τα μουσικά βραβεία Polar

Στους Πολ Σάιμον και Γιο - Γιο Μα τα μουσικά βραβεία Polar Facebook Twitter
0

Ο Αμερικάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Πολ Σάιμον και ο Αμερικάνος κινεζικής καταγωγής τσελίστας Γιο - Γιο Μα είναι οι φετινοί νικητές των βραβείων Polar, για τη συμβολή τους στο χώρο της μουσικής.

Τα σουηδικά βραβεία Polar, τα οποία αποκαλούνται και "Νόμπελ" της Μουσικής, απονέμονται κάθε χρόνο, σε έναν καλλιτέχνη της ποπ και έναν της κλασικής μουσικής και αποτελούν τη σημαντικότερη διάκριση για καλλιτέχνες του πενταγράμμου οι οποίοι - στη διάρκεια της καριέρας τους έχουν παρουσιάσει εξαιρετικές δημιουργίες και έχουν ξεχωρίσει για τις ανατρεπτικές και καινοτόμες ιδέες τους.

Οι δύο φετινοί νικητές θα παραλάβουν το έπαθλο των 91.000 λιρών, από τον βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολο ΙΣΤ' Γουσταύο, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη τον Αύγουστο.

Τα μέλη της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής της Σουηδίας επαίνεσαν τον Πολ Σάιμον για το «σμιλεμένο» του ταλέντο, την προοδευτικότητα του και τους «ανατρεπτικούς» του στίχους, που συνόδευσαν μια μουσική - «γέφυρα», χάρη στην οποία οι ήπειροι του κόσμου ενώνονται μεταξύ τους. Για τον Γιο - Γιο Μα, η Σουηδική Ακαδημία εξέφρασε την εκτίμηση της περιγράφοντας τον ως τον κορυφαίο τσελίστα της εποχής μας, αλλά και ως τη ζωντανή απόδειξη ότι η μουσική είναι επικοινωνία, πάθος και δυνατότητα έκφρασης εμπειριών.

Σημειώνεται πως με το βραβείο αυτό έχουν τιμηθεί καλλιτέχνες όπως ο Ντίζι Γκιλέσπι, ο Μπομπ Ντίλαν, o Έλτον Τζον, o Πολ Μακάρτνεϊ, o Ρέι Τσαρλς, η Μπγιόρκ, ο Ένιο Μορικόνε, οι Πινκ Φλόιντ κ.α.. Τιμώμενοι της περσινής χρονιάς ήταν η τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ και το αμερικάνικο κουαρτέτο «Κρόνος».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM