Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος

Στον Ειρηνικό ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος Long March 5B ο οποίος αναμενόταν να πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη.

Τις προηγούμενες ώρες η αναμενόμενη επανείσοδος τμήματος του πυραύλου στην ατμόσφαιρα είχε προκαλέσει ανησυχία καθώς δεν μπορούσε να υπολογιστεί με ακρίβεια η τοποθεσία που θα πέσει

Ο κινεζικός πύραυλος αναμενόταν να πέσει με μη ελεγχόμενο τρόπο σήμερα ή το Σάββατο. Το μεγάλο διαστημικό «σκουπίδι» ήταν βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου.

Τον Ιούλιο φέτος ένα τμήμα πυραύλου Long March 5B βάρους 5,5 έως 10 τόνων είχε συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό, τον Απρίλιο του 2021 είχε συμβεί κάτι παρόμοιο στον ίδιο ωκεανό, ενώ το 2020 τμήματα του πυραύλου είχαν πέσει κάπου στη δυτική Αφρική.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές ή θάνατοι μέχρι στιγμής από τέτοια περιστατικά, αυξάνονται σταδιακά οι φωνές όσων ζητούν να καθιερωθούν διεθνείς κανονισμοί ή και νόμοι για την αποτροπή τέτοιων συμβάντων, που προέρχονται και από άλλες χώρες με διαστημικό πρόγραμμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM