ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Συναγερμός για τον κινεζικό πύραυλο από το Διάστημα: Η Ισπανία έκλεισε τμήμα του εναέριου χώρου

Συναγερμός για τον κινεζικό πύραυλο από το Διάστημα: Η Ισπανία έκλεισε τμήμα του εναέριου χώρου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Η Ισπανία έκλεισε για λίγο τον εναέριο χώρο της πάνω από την Καταλονία και τρεις ακόμη περιοχές καθώς αναμενόταν να περάσουν από πάνω τα υπολείμματα του κινεζικού πυραύλου, ο οποίος αναμένεται να πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη. 

«Λόγω του κινδύνου που συνδέεται με τη διέλευση του διαστημικού αντικειμένου CZ-5B από τον ισπανικό εναέριο χώρο, οι πτήσεις σταματούν πλήρως από τις 09:38 π.μ. έως τις 10:18 π.μ. στην Καταλονία και σε άλλες κοινότητες», ανέφεραν οι αρχές.

Ένα τμήμα του κινεζικού πυραύλου Long March 5B, θα πέσει με μη ελεγχόμενο τρόπο πιθανώς σήμερα ή το Σάββατο και κανένας ακόμη δεν ξέρει πού ακριβώς αυτό θα συμβεί. Το μεγάλο διαστημικό «σκουπίδι» είναι βάρους 23 τόνων και ύψους 10όροφου κτιρίου.

Η υπηρεσία διαστημικής επιτήρησης και εντοπισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι τα συντρίμμια πιθανότατα θα επανέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης στη μέση του Ατλαντικού και θα προσγειωθούν στη θάλασσα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η βόρεια Ισπανία, η Πορτογαλία και η νότια Ιταλία βρίσκονται εντός της πιθανής τροχιάς του πυραύλου.

«Η στατιστική πιθανότητα πρόσκρουσης στο έδαφος σε κατοικημένες περιοχές είναι χαμηλή», δήλωσε η EUSST. «Αυτές οι προβλέψεις ωστόσο συνοδεύονται από αβεβαιότητες και μια καλύτερη εκτίμηση θα είναι δυνατή μόνο όταν πλησιάζουμε στην επανείσοδο».

Εκτιμάται ότι περίπου το 88% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις περιοχές πιθανής πτώσης, αλλά οι ειδικοί επεσήμαναν ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από το τεράστιο «σκουπίδι», είναι μόλις έξι στα 10 τρισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Φρουροί της Επανάστασης: Θα απαντήσουμε σε όποια επίθεση από Ισραήλ και ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω “αμυντικά μέτρα” για να προστατεύσει τα συμφέροντά του από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση
NEWSROOM