Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο πολέμου

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο πολέμου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ROMAN PILIPEY
0

Ο Πούτιν θα «χρησιμοποιήσει το χειμώνα ως όπλο πολέμου» και θα προκαλέσει κύμα Ουκρανών προσφύγων, στοχεύοντας στη «θέρμανση, το φως, το νερό και το φυσικό αέριο», προειδοποιεί το ΝΑΤΟ.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί το χειμώνα σαν πολεμικό όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Παραδώσαμε γεννήτριες και ανταλλακτικά και οι σύμμαχοι βοηθούν να ανοικοδομηθούν κατεστραμμένες υποδομές», είπε σε δημοσιογράφους πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να αυξηθεί η δυτική βοήθεια για την ανοικοδόμηση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον των βασικών υπηρεσιών -της θέρμανσης, του φωτός, του νερού, του αερίου- έχουν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάσανα στους Ουκρανούς αμάχους σε μια προσπάθεια να σπάσει η δέσμευσή τους, η ενότητά τους στη μάχη εναντίον της ρωσικής εισβολής», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ