Στο «μικροσκόπιο» του FBΙ και δεύτερος ύποπτος για το μακελειό στο Λας Βέγκας

Στο «μικροσκόπιο» του FBΙ και δεύτερος ύποπτος για το μακελειό στο Λας Βέγκας Facebook Twitter
0

Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) ξεκίνησε έρευνα σε βάρος ενός δεύτερου προσώπου που πιθανόν εμπλέκεται στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στο Λας Βέγκας, τη φονικότερη επίθεση με όπλο στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, όπου σκοτώθηκαν 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 500.

«Το FBI άνοιξε φάκελο σε βάρος ενός προσώπου ενδιαφέροντος σε ομοσπονδιακό επίπεδο» δήλωσε σήμερα ο σερίφης του Λας Βέγκας Τζο Λομπάρντο, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για την Μαριλού Ντάνλεϊ, τη σύντροφο του δράστη Στίβεν Πάντοκ.

Σύμφωνα με τον σερίφη, οι αρχές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Πάντοκ ήταν το μοναδικό πρόσωπο που πυροβόλησε εναντίον του πλήθους σε μια υπαίθρια συναυλία, από το δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mandalay Bay την 1η Οκτωβρίου.

Κατόπιν έβαλε τέλος στη ζωή του προτού οι αστυνομικοί φθάσουν στο δωμάτιό του.

«Όλες οι αποδείξεις που έχουμε συγκεντρώσει σε αυτήν την υπόθεση στηρίζουν αυτήν τη θεωρία» υπογράμμισε ο σερίφης.

Ο Λομπάρντο έκανε τις δηλώσεις αυτές με αφορμή τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης 80 σελίδων για την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές ερεύνησαν 2000 στοιχεία και μελέτησαν υλικό από βίντεο διάρκειας 20.000 και πλέον ωρών.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας επισήμανε πάντως ότι μέχρι και σήμερα η αστυνομία συνεχίζει να αγνοεί τα κίνητρα του δράστη.

«Η έκθεση δεν θα δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα ή ακόμα και στο σημαντικότερο ερώτημα, γιατί έκανε ό,τι έκανε» τόνισε ο αξιωματικός.

Ο Πάντοκ, εξάλλου, δεν άφησε πίσω κάποιο σημείωμα ή ένα μανιφέστο με το οποίο θα εξηγούσε τις πράξεις του, υπογράμμισε ο Λομπάρντο.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM