Στο Ισραήλ οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα- Αποφυλακίστηκαν 30 Παλαιστίνιοι

Στο Ισραήλ οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα- Αποφυλακίστηκαν 30 Παλαιστίνιοι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι 12 όμηροι που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς βρίσκονται πλέον στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. 

Αφού παραδόθηκαν με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού οι 12 όμηροι- 10 Ισραηλινές και 2 Ταϊλανδοί- μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. 

Ανάμεσα στις 10 Ισραηλινές που απελευθερώθηκαν σήμερα ήταν και μία 17χρονη. Κάποιοι από τους ομήρους παραδόθηκαν από τις ταξιαρχίες Αλ Κουντς, την ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτηση. 

Στο μεταξύ, μετά την απελευθέρωση των ομήρων, αποφυλακίστηκαν 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Πρόκειται για 15 γυναίκες και άλλους τόσους ανήλικους. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι Παλαιστίνιοι που αποφυλακίστηκαν έφτασαν στη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για την πέμπτη ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων στο πλαίσιο της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να επεκταθεί περαιτέρω η κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. Η τρέχουσα παράταση της εκεχειρίας εκπνέει αύριο, Τετάρτη. 

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πως η εκεχειρία θα παρατείνεται όσο η Χαμάς απελευθερώνει τουλάχιστον 10 Ισραηλινούς ομήρους κάθε ημέρα. Νωρίτερα σήμερα, η μία πλευρά κατηγόρησε την άλλη ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός. Σήμερα, οι επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA συναντήθηκαν στο Κατάρ, με τον πρωθυπουργό της χώρας, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για μία παράταση της εκεχειρίας. 

Ποιοι ήταν οι όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα 

Η Ντίτζα Χέιμαν είναι η γηραιότερη από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν σήμερα. Η 84χρονη ήταν μία από τις ιδρύτριες του κιμπούτς Νιρ Οζ. 

Η 36χρονη Ρίμον Κιρστ, που απελευθερώθηκε σήμερα, απήχθη από το σπίτι της στο κιμπούτς Νιρίμ, μαζί με τον σύζυγό της, Γιάγκεβ. Εκείνος παραμένει όμηρος της Χαμάς στη Γάζα. 

Επίσης, ανάμεσα στις ομήρους που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς είναι η 53χρονη Μέιραβ Ταλ και η 60χρονη Νοραλίν Μπαμπαντίλα. H πρώτη είχε επισκεφθεί τον σύντροφό της, Γιάιρ Γιάκοβ, στο κιμπούτς Νιρ Οζ, όταν τους απήγαγε η Χαμάς, μαζί με τα παιδιά του δεύτερου. Τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα χθες, αλλά ο Γιάιρ Γιάκοβ παραμένει όμηρος. 

Η Μπαμπαντίλα ταξίδεψε με φίλους στο κιμπούτς Νιρίμ στις 7 Οκτωβρίου, μαζί με τον σύντροφό της Γκίντον Μπαμπάνι. Εκείνος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM