Στο Αζερμπαϊτζάν σήμερα η Φον ντερ Λάιεν- Στόχος συμφωνία για το φυσικό αέριο

Στο Αζερμπαϊτζάν σήμερα η Φον ντερ Λάιεν- Στόχος συμφωνία για το φυσικό αέριο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στο Μπακού ταξιδεύει σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε αναζήτηση περισσότερου φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, καθώς η ΕΕ θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια. 

«Εν μέσω της συνεχιζόμενης μετατροπής των ενεργειακών προμηθειών σε όπλα, από τη Ρωσία, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας είναι προτεραιότητα για την ΕΕ», ανέφερε η Κομισιόν σε ανάρτηση στο Τwitter. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα ταξιδέψουν στο Αζερμπαϊτζάν «προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία», ανέφερε ακόμη η ανάρτηση. 

Η Κομισιόν έχει προτείνει στις χώρες της ΕΕ μια συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν, με στόχο την αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου και την επέκταση ενός αγωγού για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με προσχέδιο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ, η Γερμανία- η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο- προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας απόλυτης διακοπής της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου, ακόμη και μετά τις εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1, που αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν έχει βάλει στη λίστα θανάτου

Βασιλική Σιούτη / Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν κυνηγά στην Ευρώπη

Πρωτοσέλιδο της Sabah στοχοποιεί τον εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο, Cevheri Güven, αποδεικνύοντας ότι οι πράκτορες του Ερντογάν δρουν ανεξέλεγκτα στη Γερμανία. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που τα προηγούμενα χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, εξηγεί στη LIFO γιατί ενοχλεί τόσο το καθεστώς Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ