Στην Πολωνία κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο

Στην Πολωνία κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο Facebook Twitter
0

Στο χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε της Πολωνίας έφτιαξαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο. Ο λαβύρινθος καλύπτει μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων και είναι διπλάσιος από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ Guiness που κατασκευάστηκε στο φεστιβάλ Powder Keg του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης πριν από 6 χρόνια.

Ένα πρότζεκτ τέτοιου μεγέθους απαιτεί πολύ χρόνο και αρκετή βοήθεια. «Περάσαμε πολλές νύχτες άυπνοι. Συγκροτήσαμε όμως μια καλή ομάδα για να δουλέψουμε. Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες χτίστες, οπότε ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν» λέει στο Mashable, ο σχεδιαστής του λαβύρινθου Darek Pytlik.

«Βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. 40 μηχανικοί έκοψαν περίπου 60 χιλιάδες κύβους χιονιού και έπειτα τις τοποθέτησαν με τα χέρια», εξηγεί ένας άλλος σχεδιαστής, ο Artur Haber.

Ο Haber επισημαίνει ακόμη πως το πρότζεκτ ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά από εκείνη την ημέρα ο καιρός δεν ήταν και πολύ «συνεργάσιμος».

 Ο λαβύρινθος αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 23 Ιανουαρίου, αλλά αν χαθείτε μην ανησυχήσετε.

«Υπάρχουν πολλές ατραξιόν σε περίπτωση που χαθεί κανείς στο λαβύρινθο. Μπορείτε να βρείτε φοβερά κομμάτια πάγου με διάφορα αντικείμενα μέσα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ανακαλύψουν τι ακριβώς είναι. Ο λαβύρινθος είναι απολύτως ασφαλής».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM