ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Στην Πολωνία κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο

Στην Πολωνία κατασκεύασαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο Facebook Twitter
0

Στο χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε της Πολωνίας έφτιαξαν τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από πάγο στον κόσμο. Ο λαβύρινθος καλύπτει μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων και είναι διπλάσιος από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ Guiness που κατασκευάστηκε στο φεστιβάλ Powder Keg του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης πριν από 6 χρόνια.

Ένα πρότζεκτ τέτοιου μεγέθους απαιτεί πολύ χρόνο και αρκετή βοήθεια. «Περάσαμε πολλές νύχτες άυπνοι. Συγκροτήσαμε όμως μια καλή ομάδα για να δουλέψουμε. Οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες χτίστες, οπότε ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν» λέει στο Mashable, ο σχεδιαστής του λαβύρινθου Darek Pytlik.

«Βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. 40 μηχανικοί έκοψαν περίπου 60 χιλιάδες κύβους χιονιού και έπειτα τις τοποθέτησαν με τα χέρια», εξηγεί ένας άλλος σχεδιαστής, ο Artur Haber.

Ο Haber επισημαίνει ακόμη πως το πρότζεκτ ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά από εκείνη την ημέρα ο καιρός δεν ήταν και πολύ «συνεργάσιμος».

 Ο λαβύρινθος αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 23 Ιανουαρίου, αλλά αν χαθείτε μην ανησυχήσετε.

«Υπάρχουν πολλές ατραξιόν σε περίπτωση που χαθεί κανείς στο λαβύρινθο. Μπορείτε να βρείτε φοβερά κομμάτια πάγου με διάφορα αντικείμενα μέσα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ανακαλύψουν τι ακριβώς είναι. Ο λαβύρινθος είναι απολύτως ασφαλής».

0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM