ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Στην κατηγορία 1 υποβαθμίστηκε ο «Μάθιου» - Τέσσερις νεκροί στη Φλόριντα

Στην κατηγορία 1 υποβαθμίστηκε ο «Μάθιου» - Τέσσερις νεκροί στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι ο κυκλώνας Μάθιου υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.

Ο Μάθιου κινείται περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα, με κατεύθυνση στα βορειοανατολικά και ταχύτητα 19 χλμ την ώρα, αναφέρει το κέντρο στην προειδοποίηση που εξέδωσε.

Ο κυκλώνας συνοδεύεται από ανέμους της τάξεως των 140 χλμ την ώρα.

Αν και εξασθενημένος ο κυκλώνας -είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία 2 αργά το πρωί- συνέχισε σήμερα την προέλασή του κατευθυνόμενος βόρεια κατά μήκος των νοτιοανατολικών ακτών των ΗΠΑ, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Οι αρχές φοβούνται τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Στη Φλόριντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι δύο από την πτώση δένδρων και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα από γεννήτρια καθώς για να προστατευθεί από την καταιγίδα είχε καταφύγει μέσα σε γκαράζ.

Περίπου 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με τις εταιρίες ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους πολίτες να μην επαναπαύονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Τραγική παραμένει η κατάσταση που επικρατεί στην Αϊτή.

Η φτωχότερη χώρα της Αμερικής ήδη μετρά τουλάχιστον 877 νεκρούς αλλά οι αρχές εκφράζουν φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες από περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες.

Στο νησί της Καραϊβικής που είναι αντιμέτωπο με ανθρωπιστική κρίση, ο Μάθιου άφησε πίσω του σκηνές ερήμωσης. Στέγες ξεριζωμένες, δρόμοι πλημμυρισμένοι, δένδρα σπασμένα πάνω σε πρόχειρες κατοικίες στην ευάλωτη αυτή χώρα στις κλιματικές αλλαγές.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Care-France: «Πολλοί κάτοικοι έχασαν τα πάντα. Δεν έχουν τίποτε εκτός από τα ρούχα που φορούν. Δεκάδες χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.»

0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM
«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM