Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία διασπείρει ψέματα ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία διασπείρει ψέματα ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία Facebook Twitter
Μια εικόνα από πλάνα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Μόσχα την Τρίτη, η οποία δείχνει ρωσικά τανκ να επιστρέφουν στις βάσεις τους
0

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις προειδοποίησε απόψε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι «φυτεύουν» αφηγήματα στον Τύπο τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για μια εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι κυκλοφορούν πολλοί ψευδείς ισχυρισμοί.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Πράις είπε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαπράττεται «γενοκτονία» στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία. Τόνισε επίσης πως οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία αναπτύσσουν βιολογικά ή χημικά όπλα για να τα χρησιμοποιήσουν στην περιοχή αυτήν είναι «εντελώς ψευδείς».

Κοινή δήλωση των 30 υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ εξέφρασαν σε κοινή δήλωσή τη σοβαρή ανησυχία τους για τη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση εντός και γύρω από την Ουκρανία.

«Μας ανησυχεί σοβαρά η πολύ μεγάλης κλίμακας, απρόκλητη και αδικαιολόγητη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση εντός και γύρω από την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Προτρέπουμε τη Ρωσία, με τον πιο έντονο τρόπο, να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και να ανατρέψει αμέσως τη συσσώρευση αυτή και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία, σύμφωνα με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διττή προσέγγισή μας ως προς τη Ρωσία: ισχυρή αποτροπή και άμυνα, σε συνδυασμό με άνοιγμα στο διάλογο», τονίζουν οι υπουργοί Άμυνας.

Συνεχίζοντας, οι υπουργοί τονίζουν ότι «οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια», ως εκ τούτου, «προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα όλων των Συμμάχων», ανακοινώνουν την ανάπτυξη επιπλέον χερσαίων δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, καθώς και πρόσθετων θαλάσσιων και αεροπορικών μέσων.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στις θεμελιώδεις αρχές του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος κάθε έθνους να επιλέγει τις δικές του ρυθμίσεις ασφαλείας.

Τέλος, σημειώνουν ότι όλοι οι Σύμμαχοι συνεχίζουν να επιδιώκουν διπλωματία και διάλογο με τη Ρωσία, για θέματα ευρωατλαντικής ασφάλειας ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο. «Ενθαρρύνουμε σθεναρά τη Ρωσία να ανταποδώσει και να επιλέξει τη διπλωματία και την αποκλιμάκωση», τονίζεται μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM