Σούλτς: «Ο Σόιμπλε φταίει για τη σκληρή στάση των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στους πρόσφυγες»

Σούλτς: «Ο Σόιμπλε φταίει για τη σκληρή στάση των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στους πρόσφυγες» Facebook Twitter
1

Σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο Μάρτιν Σούλτς κατηγορεί εμμέσως τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη σκληρή στάση που τηρούν ορισμένα κράτη - μέλη της Ε.Ε απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς εκτιμά ότι η συμπεριφορά τους σχετίζεται τον τρόπο που αντιμετώπισε η Γερμανία την οικονομική κρίση.

«Η σκληρή στάση κάποιων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της 'Αγγελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε», δηλώνει ο κ. Σουλτς, φωτογραφίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Τώρα παίρνουμε τον λογαριασμό», δηλώνει ο κ. Σουλτς και κάνει λόγο για την «ώρα της ανταμοιβής» στις Βρυξέλλες.

«Κάποιοι από την Γερμανία άσκησαν πίεση προκειμένου να πείσουν άλλους να διδαχθούν από το γερμανικό μοντέλο» προσθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και, αναφερόμενος στην Γαλλία, τονίζει ότι στηρίζει το αίτημα του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ για μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Ο Γάλλος Πρόεδρος έχει μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης (των μεταναστών)», τονίζει σχετικά ο Σούτλς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. «Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, εμφανίζεται γρήγορα σαν γυμνασιάρχης», καταλήγει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια