No.1

Σουηδία: Υπουργός με φοβία στις μπανάνες προκαλεί αντιδράσεις- Ποια μέτρα λαμβάνει για να μην τις βλέπει

Σουηδία: Υπουργός με φοβία στις μπανάνες προκαλεί αντιδράσεις- Ποια μέτρα λαμβάνει για να μην τις βλέπεις Facebook Twitter
Μπανάνες/ Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η φοβία της Σουηδής υπουργού Ισότητας και Εργασιακής Ζωής, Παουλίνα Μπράντμπεργκ, για τις μπανάνες έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στη χώρα, μετά τη διαρροή email που αποκαλύπτουν τις προσπάθειες του επιτελείου της να απομακρύνουν το φρούτο από κάθε χώρο πριν η ίδια εισέλθει.

Η Μπράντμπεργκέχει στο παρελθόν αναφερθεί σε αυτό που αποκαλεί «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο». Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen, τα email αποκαλύπτουν ότι η ομάδα της λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με μπανάνες.

Σε αλληλογραφία που διέρρευσε, περιλαμβάνεται αίτημα προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής να διασφαλιστεί ότι «δεν θα υπάρχουν ίχνη μπανάνας στην αίθουσα» πριν από συνάντηση, λόγω «ισχυρής αλλεργίας». Παρόμοια αιτήματα καταγράφηκαν και για άλλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε η υπουργός.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η αίθουσα της διάσκεψης δεν θα έχει μπανάνες», αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις απαντήσεις.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, υπερασπίστηκε τη Μπράντμπεργκ, δηλώνοντας ότι η φοβία της δεν έχει επηρεάσει την κυβερνητική εργασία. «Σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους με διαφορετικές φοβίες. Είναι ανησυχητικό όταν μία σκληρά εργαζόμενη υπουργός περιορίζεται σε ένα ζήτημα φοβίας, και μάλιστα γίνεται αντικείμενο χλευασμού», είπε.

Η ίδια η Μπράντμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει στο Guardian, αλλά δήλωσε στην Expressen ότι λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια για την αντιμετώπιση του θέματος.

Στήριξη από συναδέλφους και αντιπολίτευση

Ο υπουργός Παιδείας, Γιόχαν Πέρσον, χαρακτήρισε «παράλογη» τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, τονίζοντας ότι η Μπράντμπεργκ είναι μια «αφοσιωμένη φιλελεύθερη και πρώην εισαγγελέας που υπερασπίστηκε πολλές φορές ευάλωτες γυναίκες».

Ακόμη και μέλη της αντιπολίτευσης στήριξαν τη Μπράντμπεργκ. Η εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για νομικά θέματα, Τερέζα Καρβάλιο, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει την ίδια φοβία. «Παρόλο που έχουμε διαφωνήσει έντονα για τις συνθήκες εργασίας, σε αυτό το ζήτημα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν κοινό "εχθρό"», σχολίασε.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις για την έκταση της δημοσιότητας που δόθηκε σε ένα προσωπικό ζήτημα, αναδεικνύοντας την ανάγκη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή των δημοσίων προσώπων.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM