Σουηδία: Υπουργός με φοβία στις μπανάνες προκαλεί αντιδράσεις- Ποια μέτρα λαμβάνει για να μην τις βλέπει

Σουηδία: Υπουργός με φοβία στις μπανάνες προκαλεί αντιδράσεις- Ποια μέτρα λαμβάνει για να μην τις βλέπεις Facebook Twitter
Μπανάνες/ Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η φοβία της Σουηδής υπουργού Ισότητας και Εργασιακής Ζωής, Παουλίνα Μπράντμπεργκ, για τις μπανάνες έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στη χώρα, μετά τη διαρροή email που αποκαλύπτουν τις προσπάθειες του επιτελείου της να απομακρύνουν το φρούτο από κάθε χώρο πριν η ίδια εισέλθει.

Η Μπράντμπεργκέχει στο παρελθόν αναφερθεί σε αυτό που αποκαλεί «την πιο περίεργη φοβία στον κόσμο». Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen, τα email αποκαλύπτουν ότι η ομάδα της λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με μπανάνες.

Σε αλληλογραφία που διέρρευσε, περιλαμβάνεται αίτημα προς το γραφείο του προέδρου της Βουλής να διασφαλιστεί ότι «δεν θα υπάρχουν ίχνη μπανάνας στην αίθουσα» πριν από συνάντηση, λόγω «ισχυρής αλλεργίας». Παρόμοια αιτήματα καταγράφηκαν και για άλλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε η υπουργός.

«Θα διασφαλίσουμε ότι η αίθουσα της διάσκεψης δεν θα έχει μπανάνες», αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις απαντήσεις.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, υπερασπίστηκε τη Μπράντμπεργκ, δηλώνοντας ότι η φοβία της δεν έχει επηρεάσει την κυβερνητική εργασία. «Σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους με διαφορετικές φοβίες. Είναι ανησυχητικό όταν μία σκληρά εργαζόμενη υπουργός περιορίζεται σε ένα ζήτημα φοβίας, και μάλιστα γίνεται αντικείμενο χλευασμού», είπε.

Η ίδια η Μπράντμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει στο Guardian, αλλά δήλωσε στην Expressen ότι λαμβάνει επαγγελματική βοήθεια για την αντιμετώπιση του θέματος.

Στήριξη από συναδέλφους και αντιπολίτευση

Ο υπουργός Παιδείας, Γιόχαν Πέρσον, χαρακτήρισε «παράλογη» τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, τονίζοντας ότι η Μπράντμπεργκ είναι μια «αφοσιωμένη φιλελεύθερη και πρώην εισαγγελέας που υπερασπίστηκε πολλές φορές ευάλωτες γυναίκες».

Ακόμη και μέλη της αντιπολίτευσης στήριξαν τη Μπράντμπεργκ. Η εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για νομικά θέματα, Τερέζα Καρβάλιο, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει την ίδια φοβία. «Παρόλο που έχουμε διαφωνήσει έντονα για τις συνθήκες εργασίας, σε αυτό το ζήτημα είμαστε ενωμένοι απέναντι σε έναν κοινό "εχθρό"», σχολίασε.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις για την έκταση της δημοσιότητας που δόθηκε σε ένα προσωπικό ζήτημα, αναδεικνύοντας την ανάγκη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή των δημοσίων προσώπων.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM