Σοφί Βιλμές: Στην εντατική λόγω κορωνοϊού η ΥΠΕΞ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου

Σοφί Βιλμές: Στην εντατική λόγω κορωνοϊού η ΥΠΕΞ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Facebook Twitter
EPA
0

Στην εντατική νοσηλεύεται, λόγω κορωνοϊού, η Σοφί Βιλμές, η υπουργός Εξωτερικών και μέχρι πρότινος πρωθυπουργός του Βελγίου.

Η κατάσταση της Βιλμές είναι σταθερή και έχει τις αισθήσεις της, δήλωσε εκπρόσωπός της. Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης, συμπλήρωσε.

Η Σοφί Βιλμές ανακοίνωσε το Σάββατο, μέσω Twitter, ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η ίδια εκτίμησε ότι η μόλυνση προήλθε από το οικογενειακό περιβάλλον της, με δεδομένες τις προφυλάξεις που λαμβάνει εκτός σπιτιού.

Η Βελγίδα πολιτικός μπήκε σε καραντίνα την περασμένη Παρασκευή, όταν εμφάνισε «ύποπτα» συμπτώματα. Για αυτόν τον λόγο επέλεξε να μην μετάσχει στην κυβερνητική σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκαν αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός, που «καλπάζει» στο Βέλγιο.

Η Βιλμές διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας έως την 1η Οκτωβρίου, στη μεταβατική κυβέρνηση του Βελγίου, ενώ πλέον είναι υπουργός Εξωτερικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM