Σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά εγκατέλειψαν το σχολείο μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην Υεμένη

Σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά εγκατέλειψαν το σχολείο μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην Υεμένη Facebook Twitter
EPA/YAHYA ARHAB
0

Σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά στην Υεμένη έχουν εγκαταλείψει το σχολείο μετά την κλιμάκωση του πολέμου στη χώρα τον Μάρτιο του 2015, ανέφερε η Unicef σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που δεν πηγαίνουν πλέον σχολείο, αυξάνεται σε δύο εκατομμύρια.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία δεν έχουν πληρωθεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, κάτι που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την εκπαίδευση επιπλέον 4,5 εκατομμυρίων παιδιών, τονίζει η Unicef.

«Μια ολόκληρη γενιά παιδιών στην Υεμένη είναι αντιμέτωπη με ένα ζοφερό μέλλον εξαιτίας της περιορισμένης ή ανύπαρκτης πρόσβασης στην εκπαίδευση», δήλωσε η Μεριτξέλ Ρελάνο εκπρόσωπος της Unicef στην Υεμένη.

Σύμφωνα με την έκθεση «If Not In School», περισσότερα από 2.500 σχολεία είναι εκτός λειτουργίας, τα δύο τρίτα εκ των οποίων έχουν υποστεί ζημιές από επιθέσεις.

Το 27% των σχολείων έχει κλείσει και το 7% χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς ή ως καταφύγιο για τους εκτοπισμένους.

Στην έκθεση τονίζονται και οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά στη διαδρομή που διανύουν μέχρι να φτάσουν στο σχολείο εξαιτίας των συγκρούσεων.

Η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση έχει ωθήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε επικίνδυνες εναλλακτικές, περιλαμβανομένου του πρόωρου γάμου, της παιδικής εργασίας και της στρατολόγησης παιδιών ως μαχητές.

Η Unicef αναφέρει και άλλους ανησυχητικούς αριθμούς:

- τουλάχιστον 2.419 παιδιά έχουν στρατολογηθεί και συμμετάσχει σε μάχες από τον Μάρτιο του 2015.

- έρευνα που διεξήχθη το 2016 σε δέκα επαρχίες της Υεμένης αποκάλυψε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών είχαν αναγκαστεί να παντρευτούν πριν γίνουν 18 ετών, ενώ σχεδόν οι μισές προτού γίνουν 15 ετών.

- το 78% των Υεμενιτών ζουν σε κατάσταση φτώχειας.

- 1,8 εκατομμύριο παιδιά μικρότερα των 5 ετών και 1,1 εκατομμύριο έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, αύξηση 128% σε σχέση με το τέλος του 2014.

- 16 εκατομμύρια Υεμενίτες, εκ των ποίων σχεδόν 8,2 εκατομμύρια παιδιά, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM