Σε μια νύχτα έγιναν 1.500 απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στη σήραγγα της Μάγχης - Ένας νεκρός

Σε μια νύχτα έγιναν 1.500 απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν στη σήραγγα της Μάγχης - Ένας νεκρός Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
1

Τουλάχιστον 1.500 απόπειρες από μετανάστες στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης προκειμένου να περάσουν στη Βρετανία, έγιναν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ενώ ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο. 

«Οι ομάδες μας βρήκαν μια σορό σήμερα το πρωί και οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν τον θάνατο αυτού του ανθρώπου», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Eurotunnel. Πρόκειται για έναν Σουδανό, ηλικίας «μεταξύ 25 και 30 ετών», ο οποίος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από ένα φορτηγό «που έβγαινε από έναν συρμό ο οποίος μετέφερε φορτηγά, ενώ ο άνδρας προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο τρένο», δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

«Όλα συνέβησαν αυτήν την νύχτα και στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος), οι αστυνομικοί έχουν ακόμη πολλή δουλειά», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι έχουν αναφέρει την παρουσία «500 ως 1.000 μεταναστών» γύρω από την σήραγγα της Μάγχης.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, με τον νέο αυτό θάνατο αυξάνονται σε 9 συνολικά οι μετανάστες που έχουν χάσει την ζωή τους μέσα στη σήραγγα της Μάγχης ή κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν σε αυτήν από τις αρχές του Ιουνίου. Την περασμένη Παρασκευή μια 23χρονη γυναίκα από την Ερυθραία τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο κοντά σε έξοδο αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στον τερματικό σταθμό της σήραγγας.

Ορισμένοι από τους μετανάστες επιχειρούν πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας να εισέλθουν στην σήραγγα.  «Δεν με εκπλήσσει ο αυξημένος αριθμός μεταναστών (στην περιοχή γύρω από την σήραγγα), καθώς ένας μετανάστης πραγματοποιεί δύο με τρεις απόπειρες, όχι παραπάνω», πρόσθεσε η αστυνομική πηγή. 

 

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, της Δευτέρας προς Τρίτη, ο όμιλος Eurotunnel είχε ανακοινώσει ότι καταγράφηκαν σχεδόν 2.000 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας. 

Οι απόπειρες των μεταναστών να διασχίσουν την σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο εδώ και πολλές εβδομάδες.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετέβη χθες στη Βρετανία για να συζητήσει με την Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι για το θέμα των μεταναστών. Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε σήμερα πολύ ανησυχητική την κατάσταση μετά τις μαζικές απόπειρες των μεταναστών τις τελευταίες ημέρες να περάσουν στην Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης από το Καλαί. «Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία» με τις γαλλικές αρχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, σημείωσε ο Κάμερον στο περιθώριο επίσκεψής του στην Σιγκαπούρη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια