No.1

Τουρκία: Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο, νεκρός ο πιλότος

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ F-16 Facebook Twitter
Το σημείο της συντριβής / Φωτ: Getty Images
0

Μαχητικό F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στη δυτική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την επίσημη ενημέρωση, το αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την 9η Κύρια Βάση Μαχητικών στην επαρχία Μπαλικεσίρ, όμως λίγο αργότερα χάθηκε η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου και ραντάρ. Ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το μαχητικό έπεσε σε περιοχή κοντά σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κωνσταντινούπολης–Σμύρνης, με συντρίμμια να διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβεστική και ασθενοφόρα.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει έρευνα από ειδική επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM