Σε «φυλακή υψηλής ασφαλείας» ο Ναβάλνι – Οι ΗΠΑ καταδικάζουν και προειδοποιούν τη Ρωσία

Σε «φυλακή υψηλής ασφαλείας» ο Ναβάλνι – Οι ΗΠΑ καταδικάζουν και προειδοποιούν τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι φέρεται να έχει μεταφερθεί σε φυλακής υψηλότερης ασφαλείας από εκείνη που κρατούνταν έως και σήμερα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μετέφερε η πλευρά του.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως ο Ναβάλνι, επιφανής πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε μεταχθεί σε άλλη φυλακή, αλλά η πλευρά του αγνοούσε το πού βρισκόταν.

Η δικηγόρος του, Όλγκα Μιχαΐλοβα ενημέρωσε πως κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Πορκόβ, ανατολικά της Μόσχας. 

Το νέο κέντρο κράτησης έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς ποια είναι η φυλακή στην οποία μετήχθη. 

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή κάθειρξης 2,5 ετών για παραβίαση της αναστολής του, αλλά οι υποστηρικτές του επιμένουν πως διώκεται από το καθεστώς του Πούτιν, λόγω των των πολιτικών του πεποιθήσεων, όπως καταγγέλλουν. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κρατουμένου, εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλειά του. «Το πρόβλημα με τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή είναι πως η υψηλότερη ασφάλεια προκαλεί μεγαλύτερο φόβο». 

«Όσο δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο Αλεξέι, παραμένει ένας εναντίον ενός συστήματος που έχει ήδη προσπαθήσει να τον σκοτώσει, οπότε το κύριο καθήκον μας τώρα είναι να τον εντοπίσουμε το συντομότερο δυνατό» τόνισε. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Ρωσία να επιτρέψει στους δικηγόρους του Ναβάλνι να επικοινωνήσουν μαζί του και καταδίκασαν τις «πολιτικά υποκινούμενες» αποφάσεις σε βάρος του. Η Ρωσία «θα λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα ή οτιδήποτε συμβεί στον κ. Ναβάλνι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM