Σε «φυλακή υψηλής ασφαλείας» ο Ναβάλνι – Οι ΗΠΑ καταδικάζουν και προειδοποιούν τη Ρωσία

Σε «φυλακή υψηλής ασφαλείας» ο Ναβάλνι – Οι ΗΠΑ καταδικάζουν και προειδοποιούν τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι φέρεται να έχει μεταφερθεί σε φυλακής υψηλότερης ασφαλείας από εκείνη που κρατούνταν έως και σήμερα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μετέφερε η πλευρά του.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως ο Ναβάλνι, επιφανής πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε μεταχθεί σε άλλη φυλακή, αλλά η πλευρά του αγνοούσε το πού βρισκόταν.

Η δικηγόρος του, Όλγκα Μιχαΐλοβα ενημέρωσε πως κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Πορκόβ, ανατολικά της Μόσχας. 

Το νέο κέντρο κράτησης έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς ποια είναι η φυλακή στην οποία μετήχθη. 

Ο Ναβάλνι εκτίει ποινή κάθειρξης 2,5 ετών για παραβίαση της αναστολής του, αλλά οι υποστηρικτές του επιμένουν πως διώκεται από το καθεστώς του Πούτιν, λόγω των των πολιτικών του πεποιθήσεων, όπως καταγγέλλουν. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κρατουμένου, εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλειά του. «Το πρόβλημα με τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή είναι πως η υψηλότερη ασφάλεια προκαλεί μεγαλύτερο φόβο». 

«Όσο δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο Αλεξέι, παραμένει ένας εναντίον ενός συστήματος που έχει ήδη προσπαθήσει να τον σκοτώσει, οπότε το κύριο καθήκον μας τώρα είναι να τον εντοπίσουμε το συντομότερο δυνατό» τόνισε. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Ρωσία να επιτρέψει στους δικηγόρους του Ναβάλνι να επικοινωνήσουν μαζί του και καταδίκασαν τις «πολιτικά υποκινούμενες» αποφάσεις σε βάρος του. Η Ρωσία «θα λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα ή οτιδήποτε συμβεί στον κ. Ναβάλνι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM