Σε δημοπρασία τα διάσημα δερμάτινα γάντια του Καρλ Λάγκερφελντ

Σε δημοπρασία τα διάσημα δερμάτινα γάντια του Καρλ Λάγκερφελντ Facebook Twitter
0

Προσωπικά αντικείμενα του Καρλ Λάγκερφελντ, μεταξύ άλλων τα διάσημα δερμάτινα γάντια του με κομμένα δάκτυλα και τα μαξιλάρια πάνω στα οποία καθόταν η γάτα του Σουπέτ, θα βγουν στο «σφυρί» σε μια σειρά δημοπρασιών που ξεκινούν στο Μονακό.

Ο διάσημος σχεδιαστής, που πέθανε το 2019, αποτέλεσε είδωλο της βιομηχανίας της μόδας, χάρη στο ιδιαίτερα χαρακτηριστικό προσωπικό στυλ του, στο οποίο ξεχώριζαν μεταξύ άλλων οι συλλογές γαντιών του, τα γυαλιά του αλλά και η αλογοουρά του.

Η συλλογή προσωπικών αντικειμένων του, τη δημοπράτηση της οποίας θα αναλάβει ο οίκος Sotheby's, περιλαμβάνει αντικείμενα από την προσωπική του γκαρνταρόμπα και έπιπλα, αξεσουάρ και έργα τέχνης, που διακοσμούσαν τα σπίτια του.

Στη συλλογή προς πώληση περιλαμβάνονται επίσης ένα μοντέλο της Σουπέτ, με εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 5.000-7.000 ευρώ, ένα αγαλματίδιο του Λάγκερφελντ από PVC, με τιμή μεταξύ 200-300 ευρώ, περίτεχνα μπαούλα και βαλίτσες που έπαιρνε μαζί όταν ταξίδευε, τρεις Rolls-Royce και ένα ζευγάρι βαράκια.

«Αυτή η συλλογή είναι εμβληματική του γούστου του Καρλ Λάγκερφελντ», δήλωσε στο Reuters ο Πιερ Μοτ, αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Sotheby's στη Γαλλία.

«Δίνει μια αίσθηση των αισθητικών επιλογών του, της προσωπικότητάς του, του τι άνθρωπος ήταν και της προσωπικής του ζωής που ήταν κρυμμένα πίσω από το πρόσωπο που όλοι γνωρίζουμε, εκείνη ενός σπουδαίου σχεδιαστή».

Μετά το Μονακό, στις 3-5 Δεκεμβρίου, η δημοπρασία θα μεταφερθεί στο Παρίσι αργότερα τον Δεκέμβριο, κατόπιν στην Κολωνία στις αρχές του 2022.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ