Σε δημοπρασία το lbd της Μισέλ και η φανέλα μπάσκετ του Μπαράκ Ομπάμα

Σε δημοπρασία το lbd της Μισέλ και η φανέλα μπάσκετ του Μπαράκ Ομπάμα Facebook Twitter
Σε δημοπρασία το lbd της Μισέλ Ομπάμα και η φανέλα μπάσκετ ου Μπαράκ (EPA)
0

Ένα φόρεμα κοκτέιλ, που φορούσε η Μισέλ Ομπάμα όταν ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αλλά και μια φανέλα μπάσκετ του πρώην Προέδρου από το γυμνάσιο είναι μεταξύ των σπάνιων αντικειμένων που τίθενται σε δημοπρασία.

Το littel black dress, ένα μαύρο vintage φόρεμα Norman Norell της δεκαετίας του 1950 που φορούσε η Μισέλ Ομπάμα κατά τη διάρκεια ενός εράνου τα Χριστούγεννα του 2010 στην Ουάσινγκτον, αναμένεται να φτάσει τα 50.000 έως 70.000 δολάρια στην δημοπρασία που θα γίνει τον Δεκέμβριο από την εταιρεία Julien's Auctions.

Τα είδη δεν διατέθηκαν προς πώληση από το ζευγάρι καθώς τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Τα προσωπικά αντικείμενα των Ομπάμα δεν εμφανίζονται πολύ συχνά», δήλωσε ο Kody Frederick, διευθυντής της γκαλερί για τις δημοπρασίες.

Η φανέλα μπάσκετ του Μπαράκ Ομπάμα από τις μέρες που ήταν στην ομάδα του Punahou School στη Χαβάη συνοδεύεται από τη σχολική επετηρίδα του 1979. Η επετηρίδα περιλαμβάνει φωτογραφίες του πρώην προέδρου από την εποχή που έπαιζε μπάσκετ.

Η φανέλα, που αναγράφει με λευκά γράμματα Punahou έχει τον αριθμό 23. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προπώλησης μαζί με την επετηρίδα, αναμένεται να φτάσει από 150.000 έως και 200.000 δολάρια.

Ο Kody Frederick είπε ότι περιμένει το ενδιαφέρον να προέλθει από «συλλέκτες αθλητικών ειδών, ιστορικών αντικειμένων και όσους θέλουν να αισθανθούν μέρος της κληρονομιάς του Προέδρου Ομπάμα».

Τα δύο είδη θα πλειστηριαστούν από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου. Τα κομμάτια των Ομπάμα θα εκτεθούν στο Museum of Style Icons στο Newbridge της Ιρλανδίας και στο Julien's στο Beverly Hills πριν από την πώληση.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM