ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Σε «άγνωστη τοποθεσία» φυλάσσεται καθηγήτρια υπέρ των αμβλώσεων στη Βραζιλία

Σε «άγνωστη τοποθεσία» φυλάσσεται καθηγήτρια υπέρ των αμβλώσεων στη Βραζιλία Facebook Twitter
EPA
0

Μία καθηγήτρια ανθρωπολογίας αναγκάστηκε να ζητήσει προστασία από τις αρχές της Βραζιλίας, όταν δέχθηκε απειλές για τη ζωή της επειδή τάσσεται υπέρ των αμβλώσεων στη χώρα. 

Η Ντέμπορα Ντινίζ, συμμετέχει σε μία δικαστική, ακροαματική διαδικασία, που θα μπορούσε να οδηγήσει στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, μέχρι την 12η εβδομάδα κύησης, στη Βραζιλία. 

Λίγες ημέρες πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προχωρήσει στην ακροαματική διαδικασία, η Ντινίζ μπήκε τελικά σε πρόγραμμα προστασίας μαρτήρων, αφού δέχτηκε απειλές για τη ζωή της.  

Η φεμινίστρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Βραζιλίας, βοήθησε τα μέγιστα στη σχετική πρωτοβουλία του ινστιτούτου βιοηθικής Anis. 

Για την ώρα η Ντινίζ φυλάσσεται σε άγνωστη τοποθεσία αλλά θα εμφανιστεί στη διήμερη ακροαματική διαδικασία που ξεκινά την Παρασκευή. 

«Είναι μία κρίσιμη στιγμή», δήλωσε η Ντινίζ. «Θα μπορούσε να αλλάξει τη νομοθεσία για τις αμβλώσεις στη χώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό». 

Εν τω μεταξύ, κάποιες από τις απειλές κατά της ζωής της Ντινίζ παραμένουν αναρτημένες σε ομάδα του facebook, σε σχόλια κάτω από μία φωτογραφία της με λεζάντα «Είσαι ένα τέρας».

Όταν η Ντινίζ κατέθετε στο κογκρέσο της χώρας, τρεις άνδρες εμφανίστηκαν υποστηρίζοντας πως «θέλουν να της μιλήσουν», ενώ τη μαγνητοσκοπούσαν.

Άλλοι της έστειλαν απειλές μέσω WhatsApp.

Οι αμβλώσεις είναι γενικά παράνομες στη Βραζιλία και επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης από βιασμό, κινδύνου της ζωής της μητέρας και εγκεφαλοπάθειας των βρεφών. 

Ως αποτέλεσμα, περίπου 250.000 γυναίκες καταλήγουν, κάθε χρόνο, στα νοσοκομεία της χώρας μετά από επιβλαβείς αμβλώσεις κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. 

Υπολογίζεται πως ένα εκατομμύριο παράνομες αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στη Βραζιλία και περίπου διακόσιες γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην τοξικομανής μητέρα

Διεθνή / To «Τραγούδι του Χιλμπίλη» live στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Ο Τζέι Ντι Βανς, η Ούσα και η πρώην χρήστρια ουσιών μητέρα του

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ προσπάθησε να απευθυνθεί στο κοινό που λάτρεψε την αυτοβιογραφία του, ενώ η σύζυγος και η μητέρα του επιστρατεύτηκαν επί σκηνής
LIFO NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM