Σε 13.275 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας Ταϊλανδός για απάτη - «πυραμίδα»

Σε 13.275 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας Ταϊλανδός για απάτη - «πυραμίδα» Facebook Twitter
0

Ένα δικαστήριο στην Ταϊλάνδη καταδίκασε έναν 34χρονο σε περισσότερα από 13.000 χρόνια κάθειρξης, για απάτη.

Ο Pudit Kittithradilok παραδέχτηκε ότι έστησε ένα «σχέδιο Πόνζι», μία χρηματική απάτη που στηρίχθηκε σε «πυραμίδα» επενδυτών, στους οποίους υποσχόταν ψεύτικες υψηλές οικονομικές αποδόσεις. Περίπου 40.000 άνθρωποι πείστηκαν να «επενδύσουν» περισσότερα από 160 εκατομμύρια δολάρια στις εταιρίες του.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο 34χρονος εμπλέκεται σε παράνομο δανεισμό και σε συνολικά 2.653 περιπτώσεις απάτης.

Επειδή ομολόγησε, η ποινή του μειώθηκε σε 6.637 χρόνια και 6 μήνες. Ωστόσο, δεν αναμένεται να εκτίσει πάνω από 20 χρόνια στη φυλακή, καθώς η ταϊλανδική νομοθεσία ορίζει μέγιστη διάρκεια 10 ετών φυλάκισης για κάθε ένα από τα δύο αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν στο δικαστήριο ότι ο Pudit διοργάνωσε σεμινάρια, οι συμμετέχοντες στα οποία ενθαρρύνθηκαν να επενδύσουν σε επιχειρήσεις, που, όπως τις παρουσίαζε, αφορούσαν ανάπτυξη ακινήτων, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τις εξαγωγές, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με την Bangkok Post, υποσχόταν στους επενδυτές σημαντικά κέρδη, καθώς και κίνητρα για την προσέλκυση νέων μελών.

Όπως σε κάθε απάτη - «πυραμίδα», τα νέα χρήματα που επενδύονταν, χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για να αποπληρώσουν τους προηγούμενους «επενδυτές».

Ο Pudit βρισκόταν υπό κράτηση στη φυλακή Reman Remand της Μπανγκόκ, από τον Αύγουστο που συνελήφθη, καθώς δεν επιτράπηκενα αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης.

Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο ύψους 20 εκατ. δολαρίων σε κάθε μία από τις δύο εταιρίες του. Ο Pudit και οι επιχειρήσεις διατάχθηκαν επίσης να αποπληρώσουν περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια στα 2.653 θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί, με ετήσιο τόκο 7,5%.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM