Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος αποκάλεσε τον Χαμενεΐ «νέο Χίτλερ»

Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος αποκάλεσε τον Χαμενεΐ «νέο Χίτλερ» Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας αποκάλεσε τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν «τον νέο Χίτλερ της Μέσης Ανατολής».

Το δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη, κλιμακώνοντας τον πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, που είναι και υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, επεσήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η επέκταση της Ισλαμικής Δημοκρατίας υπό τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.


«Όμως μάθαμε από την Ευρώπη ότι ο κατευνασμός δεν λειτουργεί. Δεν θέλουμε έναν νέο Χίτλερ στο Ιράν για να επαναλάβει όσα συνέβησαν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.


Η ένταση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας οξύνθηκε τον Νοέμβριο όταν ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι, που στηρίζεται από το Ριάντ, παραιτήθηκε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος από τη σαουδαραβική πρωτεύουσα, καταγγέλλοντας την επιρροή του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στη χώρα του και απειλές κατά της ζωής του.


Η Χεζμπολάχ χαρακτήρισε την κίνηση του Χαρίρι κήρυξη πολέμου που υποκινήθηκε από τις σαουδαραβικές αρχές, κάτι που αρνήθηκαν.


Έκτοτε ο Χαρίρι ανέστειλε την παραίτησή του.


Εξάλλου στη διάρκεια των δυόμιση ετών που επεμβαίνει στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, η Σαουδική Αραβία έχει εξαπολύσει χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα.


Ο Σάλμαν δήλωσε στους Times ότι ο πόλεμος στη χώρα αυτή εξελίσσεται καλά για το Ριάντ και ότι ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός ελέγχει το 85% της Υεμένης.


Ωστόσο οι Χούτι εξακολουθούν να ελέγχουν τα βασικά αστικά κέντρα παρά την επέμβαση του αραβικού συνασπισμού, που λαμβάνει πληροφορίες και καύσιμα για τα αεροσκάφη του από τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM