Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έκανε μια εμφατική τοποθέτηση για τα δικαιώματα των transgender, μια συζήτηση που έχει διχάσει τους Εργατικούς.

 

«Οι trans γυναίκες είναι γυναίκες, οι trans άνδρες είναι άνδρες. Οι non-binary άνθρωποι είναι non-binary. Όλες οι ταυτότητες φύλου είναι έγκυρες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαντίκ Καν.


Το ζήτημα των δικαιωμάτων των transgender έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία. Τρεις από αυτούς που διεκδικούσαν την ηγεσία, οι Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, Λίσα Νάντι και Έμιλι Θόρνμπερι υπέγραψαν αίτημα για την αποπομπή των τρανσοφοβικών μελών του κόμματος.

 

 

Η τοποθέτηση του Σαντίκ Καν σχολιάστηκε θετικά από ακτιβιστές της κοινότητες LGBT στη Βρετανία. «Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας, σημαίνει πολλά για την κοινότητα trans και non binary σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε τόσο μίσος. Παρότι γνωρίζατε ότι θα δεχθείτε επίθεση για αυτό, το κάνατε. Αυτό κάνει ένας σύμμαχος. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι τόσο ειλικρινείς, ελπίζουμε ότι αυτό θα τους εμπνεύσει», ανέφερε η οργάνωση TELI που μάχεται για την ισότητα των trans.

 

 

Όμως, δεν αντέδρασαν όλοι με αυτό τον τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο που έκανε ο Ντέιβιντ Κούρτεν, μέλος της Συνέλευσης του Λονδίνου. «Ο Σαντίκ Καν κάνει λάθος ξανά, αυτή τη φορά στη βασική βιολογία. Υπάρχουν δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, που καθορίζονται από την ανατομία και τα χρωμοσώματα», ήταν το σχόλιό του στα social media.