Σαντίκ Καν: Οι trans άνδρες είναι άνδρες, οι trans γυναίκες είναι γυναίκες

Σαντίκ Καν: Οι trans άνδρες είναι άνδρες, οι trans γυναίκες είναι γυναίκες Facebook Twitter
Ο Σαντίκ Καν δέχθηκε επικρίσεις για την τοποθέτησή του για τα δικαιώματα των transgender (Πηγή φωτό ΕPA)
2

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έκανε μια εμφατική τοποθέτηση για τα δικαιώματα των transgender, μια συζήτηση που έχει διχάσει τους Εργατικούς.

«Οι trans γυναίκες είναι γυναίκες, οι trans άνδρες είναι άνδρες. Οι non-binary άνθρωποι είναι non-binary. Όλες οι ταυτότητες φύλου είναι έγκυρες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Σαντίκ Καν.


Το ζήτημα των δικαιωμάτων των transgender έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία. Τρεις από αυτούς που διεκδικούσαν την ηγεσία, οι Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, Λίσα Νάντι και Έμιλι Θόρνμπερι υπέγραψαν αίτημα για την αποπομπή των τρανσοφοβικών μελών του κόμματος.

Η τοποθέτηση του Σαντίκ Καν σχολιάστηκε θετικά από ακτιβιστές της κοινότητες LGBT στη Βρετανία. «Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας, σημαίνει πολλά για την κοινότητα trans και non binary σε μια εποχή που αντιμετωπίζουμε τόσο μίσος. Παρότι γνωρίζατε ότι θα δεχθείτε επίθεση για αυτό, το κάνατε. Αυτό κάνει ένας σύμμαχος. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι τόσο ειλικρινείς, ελπίζουμε ότι αυτό θα τους εμπνεύσει», ανέφερε η οργάνωση TELI που μάχεται για την ισότητα των trans.

Όμως, δεν αντέδρασαν όλοι με αυτό τον τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο που έκανε ο Ντέιβιντ Κούρτεν, μέλος της Συνέλευσης του Λονδίνου. «Ο Σαντίκ Καν κάνει λάθος ξανά, αυτή τη φορά στη βασική βιολογία. Υπάρχουν δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, που καθορίζονται από την ανατομία και τα χρωμοσώματα», ήταν το σχόλιό του στα social media.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Θα μου επιτρέψει ο δήμαρχος να διαφωνώ.Ως δήμαρχος, στη μετα Brexit εποχή, δικαιούται να πει ό,τι πιστεύει πιο καλό για το συμφέρον της πολης του που κατα την τελευταία τριετία έχει γνωρίσει μια σχετική αποεπένδυση. Είτε για τον τουρισμό της είτε για επενδύσεις. Εξάλλου οι Βρετανοί είναι όντως πολύ ανοιχτομυαλοι.Ειδικός δεν ειμαι αλλά η κουβέντα για τους διεμφυλικους αδικεί τους μεσοφυλικους. Εξάλλου η νύχτα δεν θα γίνει ποτέ μέρα αν "νιώθει" έτσι.
Όλα τα gender identities είναι έγκυρα.Για όσους έχουν χάσει επεισόδια:https://abcnews.go.com/blogs/headlines/2014/02/heres-a-list-of-58-gender-options-for-facebook-usersΓια όσους διαβάζουν τα της βασιλικής οικογένειας + τους οργασμούς, θα αναγνωρίσουν την κυρία που διαφωνεί με τον Δήμαρχο:https://www.youtube.com/watch?v=7B8Q6D4a6TM