Ένας ουρανοξύστης βυθίζεται και γέρνει «εδώ και χρόνια» στο Σαν Φρανσίσκο

San Francisco luxury tower still sinking even as engineers work on $100m fix Facebook Twitter
Ο Millennium Tower στο κέντρο της φωτογραφίας (Πηγή ΕPA)
0

Πολυτελής ουρανοξύστης στο Σαν Φρανσίσκο συνεχίζει να βυθίζεται, παρότι είναι σε εξέλιξη πρότζεκτ ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διόρθωση του προβλήματος. 

Οι εργασίες για την ενίσχυση των θεμελίων του Millennium Tower, στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, σταμάτησαν αυτή την εβδομάδα, όταν μηχανικοί διαπίστωσαν ότι το κτίριο είχε βυθιστεί κατά μία ίντσα από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα έργα. 

Οι μηχανικοί εργάζονταν προκειμένου να ενισχύσουν τα θεμέλια, έτσι ώστε να αποτραπεί περαιτέρω κλίση και βύθιση του κτιρίου. Ο ουρανοξύστης των 58 ορόφων- το ψηλότερο κτίριο με κατοικίες στο Σαν Φρανσίσκο- έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από το 2014- αλλά και σχολίων που το παρομοιάζουν με τον Πύργο της Πίζας- επειδή είχε βυθιστεί κατά 18 ίντσες και έγερνε κατά 14 ίντσες προς τα δυτικά. 

Ο ουρανοξύστης είχε ανοίξει με «πανηγυρικό» τρόπο, ενώ γρήγορα πουλήθηκαν και τα 419 διαμερίσματά του, μεταξύ άλλων και σε διάσημους. Σε όλα τα κτίρια υπάρχει καθίζηση στα θεμέλιά τους, σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ του Guardian, αλλά το συγκεκριμένο αναμενόταν να βυθιστεί κατά 4-6 ίντσες κατά τη διάρκεια «ζωής» του. Το πρόβλημα έχει προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, τον εργολάβο και ένα γειτονικό κατασκευαστικό πρότζεκτ. Ο εργολάβος, η εταιρεία Millennium Partners απέδιδε τότε τη βύθιση στην κατασκευή του άλλου πρότζεκτ, κάνοντας λόγο για διάβρωση εδάφους. 

Πέρυσι, επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, που περιελάμβανε ένα σχέδιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για επισκευές στο κτίριο, όπως και αποζημίωση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων για τις εκτιμώμενες απώλειες. 

Τον Μάιο, τα συνεργεία ξεκίνησαν τις εργασίες που προβλέπουν την τοποθέτηση 52 πυλώνων από μπετόν για την ενίσχυση του κτιρίου. Όμως, λίγο αργότερα επιταχύνθηκε η βύθιση και η κλίση. Τώρα, το κτίριο γέρνει κατά 22 ίντσες, σύμφωνα με το NBC. 

Εκπρόσωπος του Millennium Tower Association δήλωσε στη San Francisco Chronicle ότι το κτίριο είναι ασφαλές, αλλά οι εργασίες θα ανασταλούν προληπτικά, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια να κατανοηθεί καλύτερα το ζήτημα. 

Σαν Φρανσίσκο: Ουρανοξύστης συνεχίζει να βυθίζεται, παρότι ξεκίνησαν έργα ύψους 100 εκατ. $ Facebook Twitter
Πηγή San Francisco Chronicle

Με πληροφορίες από Guardian/ Associated Press 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ