Μια φώκια φαίνεται πως εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, παρά τις επιθέσεις με πέτρες που δέχτηκε από παιδιά προσφάτως.

 

Οι φώκιες είναι συνήθως δυσπρόσιτες και ντροπαλές. Όμως, ο Σάμι που συχνά εμφανίζεται στο Γουέιμαθου του Ντόρσετ τους τελευταίους μήνες, αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις.

 

Δεν πλησιάζει απλώς ασυνήθιστα κοντά τους ανθρώπους, τώρα πια έχει αρχίσει να ανεβαίνει και στις σανίδες όσων ξεμακραίνουν από την ακτή.

 

Σάμι: Η φιλική φώκια που ανεβαίνει στις σανίδες λουόμενων
Getty Images


O 50χρονος Ρομπ Γουίλσον απολάμβανε μια πρωινή βουτιά στη θάλασσα όταν είδε τη φιλική φώκια να πλησιάζει: «Ήθελε να παίξει. Όταν προσπάθησα να κολυμπήσω προς την παραλία, σκαρφάλωσε στην πλάτη μου και έβαλε τα δυο του "πόδια" στους ώμους μου. Έκανε σαν σκύλος. Χρειάστηκε να βγω, έρποντας και γδέρνοντας την άμμο με τα χέρια μου».

 

Σάμι: Η φιλική φώκια που ανεβαίνει στις σανίδες λουόμενων
Getty Images

 

Όπως περιέγραψε ο Άντι Τόλεϊ, μηχανικός στο επάγγελμα, στην τοπική εφημερίδα Dorset Echo, είδε μια φώκια που προσπαθούσε να βγει στην ακτή, ενώ μια ομάδα παιδιών τη στόχευαν με πέτρες και οι γονείς τους κατέγραφαν με τα κινητά τους τη σκηνή.

 

«Τα παιδιά βρίσκονταν σε απόσταση μόλις 3 μέτρων από τη φώκια και θα μπορούσαν να την έχουν τραυματίσει σοβαρά σε τόσο κοντινή απόσταση. Η φώκια προσπαθούσε να βγει στην παραλία και, επειδή τα παιδιά της πετούσαν πέτρες, επέστρεφε στο νερό, κολυμπώντας λίγο και προσπαθώντας ξανά να βγει. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε μάλλον καθώς δεν ένιωθε ασφαλής στην παραλία. Είχα ξεμείνει από λόγια. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι στην παραλία που τους έβλεπαν και οι οποίοι φαντάζομαι ήταν ανάλογα κατάπληκτοι. Εκ των υστέρων εύχομαι να τους είχα πλησιάσει και να είχα φωτογραφήσει αηυτό που έκαναν ώστε οι φωτογραφίες να αποτελούσαν πρότυπο τού τι δεν πρέπει να κάνουμε. Αλλά είχα μείνει άναυδος».

 

Σάμι: Η φιλική φώκια που ανεβαίνει στις σανίδες λουόμενων
Getty Images

 

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η αστυνομία και οι αρχές της πόλης σχεδιάζουν να προστατεύσουν τον Σάμι που έχει αναδειχτεί σε ατραξιόν της περιοχής. Ωστόσο, δεν ενθαρρύνουν τη