Σάλος με ταξιδιωτική εταιρεία που διαφήμιζε κρουαζιέρες «μόνο για Βρετανούς»

Σάλος με ταξιδιωτική εταιρεία που διαφήμιζε κρουαζιέρες «μόνο για Βρετανούς» Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η διαφημιστική μπροσούρα της ταξιδιωτικής εταιρείας Saga, στην οποία διαφημίζονταν μία κρουαζιέρα «μόνο για Βρετανούς».  

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε. Ο Anthony Bale, καθηγητής πανεπιστημίου, έγραψε στο Twitter πως η μητέρα του εξοργίστηκε όταν έφθασε στα χέρια της το περιοδικό στο εξώφυλλο του οποίου υπήρχε η διαφημιστική καταχώρηση. Η λεζάντας της φωτογραφίας έγραφε, «Μόνο για Βρετανούς. Μόνο για ενήλικες. Μόνο για ηλικίας άνω των 50». 

Η μητέρα του, συνταξιούχος 75 ετών, του τηλεφώνησε έξαλλη, όταν είδε το περιοδικό και τον ρώτησε για ποιο λόγο επέλεξαν αυτή τη φράση και το αν μία κρουαζιέρα «αποκλειστικά για Βρετανούς» είναι νόμιμη. 

Η 75χρονη Ruth Bale δηλώνει σοκαρισμένη από τη διαφήμιση. Νομίζω πως είναι μια θλιβερή εξέλιξη, ότι το βλέπουν σαν ένα πλεονέκτημα που αξίζει να διαφημιστεί, πως θα θες να πας κρουαζιέρα αποκλειστικά μαζί με ανθρώπους μίας εθνικότητας. Είναι απαίσιο πως θεωρείται κάτι που είναι αποδεκτό να ειπωθεί. Είναι διαφορετικά από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν», λέει στον Guardian.  

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Βale έγινε viral στη Βρετανία και προκάλεσε αντιδράσεις. «Ως Βρετανός, ηλικίας άνω των 50 που δεν έχει παιδιά, υποτίθεται πως είμαι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου στον οποίον απευθύνεται η διαφήμιση. Προτιμώ να κάνω ευθανασία, παρά να πεθάνω από βαρεμάρα σε μια κρουαζιέρα της Saga. Μάρκετινγκ του Brexit για Άγγλους ρατσιστές της μεσαίας τάξης», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.  

H Saga τελικά ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως  η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία με την  οποία συνεργάζεται την cruise.co.uk και επιμένοντας πως άνθρωποι οποιασδήποτε εθνικότητας, ηλικίας άνω των 50, είναι καλοδεχούμενοι στις κρουαζιέρες της. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Έλα μωρέ, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Βρετανοί έχουν την μύτη ψηλά. Λύσσαξαν να βγουν κι απ' την ΕΕ.Αλλά το αστείο είναι ότι άρχισαν ήδη να καταλαβαίνουν πόσο βαριούνται ο ένας τον άλλον.