Σάλος με ταξιδιωτική εταιρεία που διαφήμιζε κρουαζιέρες «μόνο για Βρετανούς»

Σάλος με ταξιδιωτική εταιρεία που διαφήμιζε κρουαζιέρες «μόνο για Βρετανούς» Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βρετανία η διαφημιστική μπροσούρα της ταξιδιωτικής εταιρείας Saga, στην οποία διαφημίζονταν μία κρουαζιέρα «μόνο για Βρετανούς».  

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε. Ο Anthony Bale, καθηγητής πανεπιστημίου, έγραψε στο Twitter πως η μητέρα του εξοργίστηκε όταν έφθασε στα χέρια της το περιοδικό στο εξώφυλλο του οποίου υπήρχε η διαφημιστική καταχώρηση. Η λεζάντας της φωτογραφίας έγραφε, «Μόνο για Βρετανούς. Μόνο για ενήλικες. Μόνο για ηλικίας άνω των 50». 

Η μητέρα του, συνταξιούχος 75 ετών, του τηλεφώνησε έξαλλη, όταν είδε το περιοδικό και τον ρώτησε για ποιο λόγο επέλεξαν αυτή τη φράση και το αν μία κρουαζιέρα «αποκλειστικά για Βρετανούς» είναι νόμιμη. 

Η 75χρονη Ruth Bale δηλώνει σοκαρισμένη από τη διαφήμιση. Νομίζω πως είναι μια θλιβερή εξέλιξη, ότι το βλέπουν σαν ένα πλεονέκτημα που αξίζει να διαφημιστεί, πως θα θες να πας κρουαζιέρα αποκλειστικά μαζί με ανθρώπους μίας εθνικότητας. Είναι απαίσιο πως θεωρείται κάτι που είναι αποδεκτό να ειπωθεί. Είναι διαφορετικά από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν», λέει στον Guardian.  

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Βale έγινε viral στη Βρετανία και προκάλεσε αντιδράσεις. «Ως Βρετανός, ηλικίας άνω των 50 που δεν έχει παιδιά, υποτίθεται πως είμαι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου στον οποίον απευθύνεται η διαφήμιση. Προτιμώ να κάνω ευθανασία, παρά να πεθάνω από βαρεμάρα σε μια κρουαζιέρα της Saga. Μάρκετινγκ του Brexit για Άγγλους ρατσιστές της μεσαίας τάξης», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.  

H Saga τελικά ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως  η ευθύνη βαραίνει την εταιρεία με την  οποία συνεργάζεται την cruise.co.uk και επιμένοντας πως άνθρωποι οποιασδήποτε εθνικότητας, ηλικίας άνω των 50, είναι καλοδεχούμενοι στις κρουαζιέρες της. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έλα μωρέ, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Βρετανοί έχουν την μύτη ψηλά. Λύσσαξαν να βγουν κι απ' την ΕΕ.Αλλά το αστείο είναι ότι άρχισαν ήδη να καταλαβαίνουν πόσο βαριούνται ο ένας τον άλλον.