Σαλβίνι: Απολίτιστος ο τρόπος ζωής των γυναικών που κάνουν επανειλημμένα άμβλωση

Σαλβίνι: Απολίτιστος ο τρόπος ζωής των γυναικών που κάνουν επανειλημμένα άμβλωση Facebook Twitter
Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Ματέο Σαλβίνι (Πηγή φωτό EPA)
4

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Ματέο Σαλβίνι για τις γυναίκες που κάνουν άμβλωση.

Ο γραμματέας της Λέγκα, σε συγκέντρωση του κόμματός του στη Ρώμη, αναφέρθηκε σε γυναίκες που πηγαίνουν επανειλημμένα για άμβλωση σε δημόσια νοσοκομεία. «Δεν είναι δουλειά μου να κάνω μαθήματα ηθικής. Είναι σωστό οι γυναίκες να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές που αφορούν την ζωή τους. Αλλά δεν μπορείς να βρίσκεις το τμήμα επειγόντων περιστατικών ως λύση για έναν απολίτιστο τρόπο ζωής», ήταν η επίμαχη ατάκα του Σαλβίνι.

«Όταν το κάνεις ακόμη και επτά φορές, σημαίνει ότι πρέπει να σου εξηγήσουν πώς πρέπει να φέρεσαι και ότι ακολουθείς λανθασμένο τρόπο ζωής. Η άμβλωση δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης», συνέχισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, τα λεγόμενα του οποίου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

«Κάθε μέρα και μια ανοησία από τον Σαλβίνι»

«Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες και από την ιταλική δημόσια υγεία. Ο Σαλβίνι κάθε μέρα λέει και μια πιο μεγάλη ανοησία, διότι είναι σε δύσκολη θέση. Ευτυχώς, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών δεν ακούνε τις προκλητικές δηλώσεις του», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι.

«Η μόνη απολίτιστη επιλογή είναι να αμφισβητείς τα δικαιώματα των γυναικών», ανέφερε ακόμη ο Τζινγκαρέτι.

«Με λίγες μόνο λέξεις ο Σαλβίνι κατάφερε να προσβάλει μια σειρά από κατηγορίες ανθρώπων, να επιτεθεί κατά των ιστορικών κατακτήσεων των γυναικών και της κοινωνίας μας. Χωρίς να διαθέτει, βέβαια, και καμία επιστημονική βάση, στηριζόμενος μόνον στα λεγόμενα κάποιων νοσοκόμων», αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

«Απολίτιστος είναι όποιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για προσωπικό όφελος τις κατακτήσεις των γυναικών και θέλει να τους στερήσει τα δικαιώματά τους», σχολίασε η πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

Με πληροφορίες από ANSA, ΑΠΕ

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM