Σαλβίνι: Απολίτιστος ο τρόπος ζωής των γυναικών που κάνουν επανειλημμένα άμβλωση

Σαλβίνι: Απολίτιστος ο τρόπος ζωής των γυναικών που κάνουν επανειλημμένα άμβλωση Facebook Twitter
Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Ματέο Σαλβίνι (Πηγή φωτό EPA)
4

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση του Ματέο Σαλβίνι για τις γυναίκες που κάνουν άμβλωση.

Ο γραμματέας της Λέγκα, σε συγκέντρωση του κόμματός του στη Ρώμη, αναφέρθηκε σε γυναίκες που πηγαίνουν επανειλημμένα για άμβλωση σε δημόσια νοσοκομεία. «Δεν είναι δουλειά μου να κάνω μαθήματα ηθικής. Είναι σωστό οι γυναίκες να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές που αφορούν την ζωή τους. Αλλά δεν μπορείς να βρίσκεις το τμήμα επειγόντων περιστατικών ως λύση για έναν απολίτιστο τρόπο ζωής», ήταν η επίμαχη ατάκα του Σαλβίνι.

«Όταν το κάνεις ακόμη και επτά φορές, σημαίνει ότι πρέπει να σου εξηγήσουν πώς πρέπει να φέρεσαι και ότι ακολουθείς λανθασμένο τρόπο ζωής. Η άμβλωση δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης», συνέχισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, τα λεγόμενα του οποίου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

«Κάθε μέρα και μια ανοησία από τον Σαλβίνι»

«Κάτω τα χέρια από τις γυναίκες και από την ιταλική δημόσια υγεία. Ο Σαλβίνι κάθε μέρα λέει και μια πιο μεγάλη ανοησία, διότι είναι σε δύσκολη θέση. Ευτυχώς, στα τμήματα επειγόντων περιστατικών δεν ακούνε τις προκλητικές δηλώσεις του», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι.

«Η μόνη απολίτιστη επιλογή είναι να αμφισβητείς τα δικαιώματα των γυναικών», ανέφερε ακόμη ο Τζινγκαρέτι.

«Με λίγες μόνο λέξεις ο Σαλβίνι κατάφερε να προσβάλει μια σειρά από κατηγορίες ανθρώπων, να επιτεθεί κατά των ιστορικών κατακτήσεων των γυναικών και της κοινωνίας μας. Χωρίς να διαθέτει, βέβαια, και καμία επιστημονική βάση, στηριζόμενος μόνον στα λεγόμενα κάποιων νοσοκόμων», αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

«Απολίτιστος είναι όποιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για προσωπικό όφελος τις κατακτήσεις των γυναικών και θέλει να τους στερήσει τα δικαιώματά τους», σχολίασε η πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

Με πληροφορίες από ANSA, ΑΠΕ

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ