S-400: Συμφωνία Τουρκίας - Ρωσίας επί της αρχής για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας των πυραύλων

S-400: Συμφωνία Τουρκίας - Ρωσίας επί της αρχής για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας των πυραύλων Facebook Twitter
S-400: Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν επί της αρχής για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας
0

Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν επί της αρχής για την παράδοση της δεύτερης παρτίδας S-400.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό Αμυντικής Βιομηχανίας της γείτονος,  Ισμαήλ Ντεμίρ, αυτό που εκκρεμεί είναι πλέον να αποσαφηνίσουν Μόσχα και Άγκυρα, τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τον οδικό χάρτη για τη συμπαραγωγή τμημάτων του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία.

Η δεύτερη παρτίδα, όπως και η πρώτη των πυραυλικών συστημάτων S-400 αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που τις προμηθεύτηκε η Τουρκία, εξήγησε ο Ντεμίρ, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τη διαφύλαξη του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Αντίθετα, δεν πρόκειται να τοποθετηθούν σε αποθήκες ή να μεταπωληθούν, όπως είχαν προτείνει οι ΗΠΑ.

Διευκρίνισε δε πως η Τουρκία θα εγκαταστήσει τα συστήματα παρά τις απειλές της Ουάσιγκτον για επιβολή κυρώσεων.

«Έχουμε καταρχήν συμφωνία σχετικά με την παράδοση της δεύτερης αποστολής S-400. Έχουν απομείνει ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογιών, λεπτομέρειες για την από κοινού παραγωγή, τον οδικό χάρτη» δήλωσε ο Ντεμίρ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους S-400 παρά την καθυστέρηση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία είχε πραγματοποιηθεί το 2019.

Με πληροφορίες από το NTV/ethnos

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM