Ο βοηθός σκηνοθέτη του Rust, Ντέιβ Χολς είχε απολυθεί από προηγούμενη παραγωγή λόγω παραβιάσεων στην ασφάλεια των όπλων.


Όπως επιβεβαίωσαν οι παραγωγοί της ταινίας Freedom's Path στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), ο Χολς είχε απολυθεί το 2019 μετά τον «ελαφρύ και προσωρινό τραυματισμό όταν ένα όπλο εκπυρσοκρότησε αναπάντεχα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 


Όπως διευκρινίζεται, δεν υπάρχει υπαινιγμός πως ο Χολς ευθύνεται για το δυστύχημα στα γυρίσματα του Rust. 


«Αρχικά, τα συλλυπητήριά μας σε όσους επλήγησαν από το τραγικό δυστύχημα στο Νέο Μεξικό. Ο Χολς απομακρύνθηκε από το σετ αμέσως μετά την εκπυρσοκρότηση όπλου. Η παραγωγή δεν ξανάρχισε το γύρισμα έως ότου ο Ντέιβ ήταν εκτός. Μια αναφορά του περιστατικού ελήφθη και αρχειοθετήθηκε τότε» αναφέρουν οι παραγωγοί τού Rocket Soul Studios στο BBC.

 
Ένορκη κατάθεση που δόθηκε για το συμβάν στο Rust αναφέρει πως ο Χολς παρέδωσε κατά τη διάρκεια της πρόβας στον Μπάλντουιν το όπλο, το οποίο χαρακτήρισε cold gun, κοινώς χωρίς αληθινές σφαίρες


«Ο βοηθός σκηνοθέτη (Dave Halls) δεν γνώριζε πως υπήρχαν αληθινά πυρά στο όπλο» αναφέρεται την κατάθεση. 
 

«Περίπλοκη υπόθεση»

 

«Περίπλοκη» υπόθεση χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σετ του Νέου Μεξικού την περασμένη Πέμπτη ο Χουάν Ρίος, εκπρόσωπος του γραφείου Σερίφη της Σάντα Φε που διερευνά το συμβάν. 

 

Όπως είπε χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω πληροφοροίες, οι επιθεωρητές ανέκριναν τη Χάνα Γκουτιέρες, υπεύθυνη για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα. 


Τα πρακτικά απογραφής των κατασχεμένων αντικειμένων που γνωστοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα, δείχνουν πως οι επιθεωρητές βρήκαν σκόρπια και συσκευασμένα πυρομαχικά στο σετ. 

 

Οι ερευνητές φιλοδοξούν η εγκληματολογική ανάλυση των βαλλιστικών στοιχείων να ρίξει φως στο είδος των σφαιρών και την πορεία τους μετά τον πυροβολισμό. 

 

Υπενθυμίζεται πως μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά λάθος από τον Άλεκ Μπάλντουιν, η 42χρονη Χαλίνα Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Αλμπουκέρκη, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της. Ο Τζόελ Σόουζα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιατρικό κέντρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ούτε έχουν γίνει συλλήψεις για το τραγικό περιστατικό. 

 

Με πληροφορίες από BBC