Ο πατέρας της 42χρονης κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς που σκοτώθηκε από την εκπυρσοκρότηση όπλου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Rust, ανέφερε πως δεν επιρρίπτει ευθύνες στον Άλεκ Μπάλντουιν για τον τραγικό θάνατο της κόρης του. 

 

«Δεν έχουμε πιστέψει ακόμα πως η Χαλίνα είναι νεκρή. Η μητέρα της είναι συντετριμμένη. Όμως, δεν θεωρώ τον Άλεκ Μπάλντουιν υπεύθυνο - Πρόκειται για ευθύνη των ανθρώπων που χειρίζονται τα όπλα» είπε ο Ανατόλι Αντρόσοβιτς στη Sun. 

 

Ο ίδιος και η σύζυγός του προσπαθούν να βγάλουν βίζα για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν στο πλευρό του συζύγου της κόρης τους και του εννιάχρονου εγγονού τους. 


Όπως είπε, ο μικρός δίνει τον δικό του αγώνα μετά την απώλεια της μαμάς του: «Ο γιος της Χαλίνα είναι πολύ άσχημα. Νιώθει χαμένος χωρίς τη μητέρα του». Μέλος του συνεργείου ανέφερε στους LA Times πως «υπήρξε σοβαρή έλλειψη μέτρων ασφάλειας στο συγκεκριμένο σετ». Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το γύρισμα μέλη του συνεργείου είχαν γεμίσει το όπλο με αληθινές σφαίρες και το χρησιμοποιούσαν σε άσκηση. Μάλιστα όπως ανέφερε στην ίδια εφημερίδα μέλος του συνεργείου, η ίδια η Χάτσινς πίεζε για ασφαλέστερες συνθήκες δουλειάς. 

 

«Πώς επετράπη τέτοια ολιγωρία από μια ομάδα τέτοιων επαγγελματιών;» διερωτήθηκε η αδερφή της 42χρονης, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζω πού θα οδηγήσει η έρευνα, υπάρχουν πολλές εικασίες. Ωστόσο, είναι απίστευτα δύσκολο να το ζούμε αυτό».
 

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό, στον Άλεκ Μπάλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες. Όπως αναφέρει ο Guardian, o Μπάλντουιν έλαβε ένα γεμάτο όπλο από έναν βοηθό σκηνοθέτη, ο οποίος είπε ότι ήταν ασφαλές να χρησιμοποιηθεί, λίγο πριν ο ηθοποιός πυροβολήσει θανάσιμα την Χάτσινς, όπως δείχνουν τα δικαστικά αρχεία που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή.

 

Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

 

Με πληροφορίες από Independent