Ρωσία: Στους 16 οι νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα- Εκατοντάδες οι τραυματίες και ζημιές σε 2.000 αυτοκίνητα

Ρωσία: Στους 16 οι νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα- Εκατοντάδες οι τραυματίες και ζημιές σε 2.000 αυτοκίνητα Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός των νεκρών από την καταιγίδα που έπληξε τη Μόσχα και τα περίχωρά της χθες Δευτέρα ανήλθε σε 16, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από Ρώσους αξιωματούχους.

Έντεκα από τα θύματα βρίσκονταν στη Μόσχα ενώ τα υπόλοιπα 5 στα περίχωρα, επισήμαναν σήμερα Ρώσοι ερευνητές και η διοίκηση της περιοχής της Μόσχας.


Ήταν η φονικότερη καταιγίδα που σάρωσε την πρωτεύουσα της Ρωσίας έπειτα από εκείνη του 1998, όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τον θάνατο 10 ανθρώπων. Οι κάτοικοι της Μόσχας διατύπωσαν παράπονα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έλαβαν επαρκείς προειδοποιήσεις από τις αρχές για την καταιγίδα.


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωσαν την περιοχή εν ώρα αιχμής και οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια στην πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ρωσία: Στους 16 οι νεκροί από την σφοδρή καταιγίδα- Εκατοντάδες οι τραυματίες και ζημιές σε 2.000 αυτοκίνητα Facebook Twitter


Το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων, εντούτοις, απάντησε στις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι δημοσίευσε σε ΜΜΕ και διένειμε στις τοπικές αρχές έγγραφο με συστάσεις για την καταιγίδα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.


«Απλά δεν γνωρίζουμε εάν τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές μπορούν να προβλεφθούν και είναι εφικτό να υπάρξει πρόγνωσή τους» τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα παράπονα των κατοίκων.


Η καταιγίδα «έπληξε την περιοχή εν ώρα αιχμής, την ημέρα. Για αυτό ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο υψηλός» ανέφερε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στον επίσημο ιστότοπο της πόλης της Μόσχας.
Περισσότερα από 240 κτίρια και τουλάχιστον 2.000 οχήματα υπέστησαν ζημιές, περιέγραψε ο Σομπιάνιν με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM