Ρωσία: Ψηφίστηκε ο νόμος που απαγορεύει την «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα»

Ρωσία: Ψηφίστηκε ο νόμος που απαγορεύει την «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ψηφίστηκε από τη ρωσική Βουλή το νομοσχέδιο που επεκτείνει την υφιστάμενη απαγόρευση της προώθησης της «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας» στα παιδιά, απαγορεύοντάς την σε άτομα όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, κάθε εκδήλωση ή πράξη που θεωρείται απόπειρα προώθησης της ομοφυλοφιλίας - συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών, κινηματογραφικών, βιβλιογραφικών, διαφημιστικών ή δημόσιων εκδηλώσεων - μπορεί να επισύρει βαρύ πρόστιμο.

Το πρόστιμο ορίζεται σε έως και 400.000 ρούβλια - περίπου 6.300 ευρώ - για φυσικά πρόσωπα και 5 εκατομμύρια ρούβλια - 78.820 ευρώ - σε νομικά πρόσωπα. Πολίτες τρίτων κρατών μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι και με φυλάκιση 15 ημερών και να απελαθούν από τη χώρα.

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιάχεσλαβ Βολόντιν, επικαλέστηκε τις τάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως λόγο για την προώθησή του.

«Επικαλέστηκε στοιχεία από δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τα οποία το 16% των Ευρωπαίων ηλικίας 14 έως 29 ετών αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ» ανέφερε η Δούμα. «Και στην αμερικανική πολιτεία Μέριλαντ, ο αριθμός των μαθητών που δεν έχουν αποφασίσει για το φύλο τους λόγω της προώθησης μη παραδοσιακών σχέσεων έχει αυξηθεί σχεδόν έξι φορές μέσα σε δύο χρόνια και σήμερα αποτελεί το 45% του συνόλου των μαθητών στην πολιτεία».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όλα τα άλλα είναι αμαρτία, σοδομισμός, σκοτάδι και η χώρα μας το πολεμάει αυτό» δήλωσε ο Βολόντιν, σύμφωνα με τη Δούμα.

Οι επικριτές βλέπουν την κίνηση αυτή ως μια προσπάθεια περαιτέρω εκφοβισμού και καταπίεσης των σεξουαλικών μειονοτήτων στη Ρωσία, όπου οι Αρχές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τους ισχύοντες νόμους για να σταματήσουν τις πορείες υπερηφάνειας και να συλλάβουν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ