Η Ρωσία προωθεί νέους περιορισμούς κατά των ΛΟΑΤΚΙ - «Δαιμονοποίηση» καταγγέλλουν οι ΗΠΑ

Η Ρωσία προωθεί νέους περιορισμούς κατά των ΛΟΑΤΚΙ - «Δαιμονοποίηση» καταγγέλλουν οι ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας έκανε την Τετάρτη ακόμη ένα βήμα προς την ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει τη διανομή υλικού που προωθεί «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» και επικαλέστηκε την αυξανόμενη συζήτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στις ΗΠΑ ως λόγο πίσω απ' αυτόν.

Εάν περάσει το υπό εξέταση, από την Κάτω Βουλή, νομοσχέδιο τότε ιστοστελίδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζουν υλικό σχετικό με ΛΟΑΤΚΙ ή οτιδήποτε μπορεί να ωθήσει τα παιδιά στο να αναζητήσουν την πιθανότητα φυλομετάβαση. Ακόμα, ο νόμος μπλοκάρει και την πώληση σχετικού υλικού, ακόμα και βιβλίων και ταινιών. 

Ομοίως, και στη διαφήμιση θα απαγορεύεται η συμπερίληψη «πληροφοριών που παρουσιάζουν μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις ή προτιμήσεις». 

Χθες έγινε η δεύτερη εξέταση του νομοσχεδίου, ενώ απαιτείται και μία τρίτη πριν τελικώς μπορέσει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την Άνω Βουλή. Σε επόμενο στάδιο θα απαιτηθεί και η υπογραφή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα το κάνει. 

Ο συντάκτης του νόμου είναι ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιάχεσλαβ Βολόντιν, ο οποίος επικαλέστηκε τις τάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως λόγο για την ψήφισή του.

«Επικαλέστηκε στοιχεία από δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τα οποία το 16% των Ευρωπαίων ηλικίας 14 έως 29 ετών αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ» ανέφερε η Δούμα. «Και στην αμερικανική πολιτεία Μέριλαντ, ο αριθμός των μαθητών που δεν έχουν αποφασίσει για το φύλο τους λόγω της προώθησης μη παραδοσιακών σχέσεων έχει αυξηθεί σχεδόν έξι φορές μέσα σε δύο χρόνια και σήμερα αποτελεί το 45% του συνόλου των μαθητών στην πολιτεία».

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όλα τα άλλα είναι αμαρτία, σοδομισμός, σκοτάδι και η χώρα μας το πολεμάει αυτό» δήλωσε ο Βολόντιν, σύμφωνα με τη Δούμα.

Δεύτερος νόμος ορίζει πως τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω προβλέψεων. 

«Για την παραβίαση της απαγόρευσης της προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων ή προτιμήσεων μεταξύ ατόμων οποιασδήποτε ηλικίας, πρόστιμο από 50 χιλιάδες έως 400 χιλιάδες ρούβλια για τους πολίτες, από 100 χιλιάδες έως 800 χιλιάδες - για τους αξιωματούχους, από 800 χιλιάδες έως 5 εκατομμύρια ή αναστολή των δραστηριοτήτων έως 90 ημέρες - για τα νομικά πρόσωπα» δήλωσε η Δούμα.

Τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλότερα για παραβιάσεις της παιδεραστίας - έως 800.000 ρούβλια για τους πολίτες, 2 εκατομμύρια ρούβλια για τους αξιωματούχους και 10 εκατομμύρια ρούβλια για τις νομικές οντότητες.

Έντονη αντίδραση από τις ΗΠΑ

Τα νομοσχέδια προκάλεσαν τα πυρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και το δικαίωμα των ανθρώπων να υιοθετούν νέες ταυτότητες φύλου, μεταξύ άλλων μέσω ιατρικών επεμβάσεων.

«Καταδικάζουμε αυτόν τον νόμο που εισάγει διακρίσεις, όπως και την αρχική του ψήφιση το 2013, καθώς υπονομεύει την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του συνεταιρίζεσθαι, του συνέρχεσθαι και της έκφρασης, ενώ στιγματίζει περαιτέρω μια ήδη ευάλωτη και περιθωριοποιημένη κοινότητα» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Fox News.

«Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια να υπονοηθεί ότι τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος. «Η εξίσωση της παιδικής κακοποίησης με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι μια τακτική γενεών για την απανθρωποποίηση και την περαιτέρω περιθωριοποίηση των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και είναι καταδικαστέα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επέκταση της ρωσικής απαγόρευσης θα αποτελούσε «ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία και θα έβλαπτε δυσανάλογα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

«Ο Βλαντμίρ Πούτιν έχει δαιμονοποιήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και έχει συκοφαντήσει τις πολιτικές και τους νόμους άλλων χωρών που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους» συνέχισε.

Με πληροφορίες από Fox News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM