Ρωσία: Πρόστιμο 16.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της Wikipedia - Για άρθρο για την Ουκρανία

Ρωσία: Πρόστιμο 16.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της Wikipedia - Για άρθρο για την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Πρόστιμο ύψους 16.700 ευρώ επιβλήθηκε από ρωσικό δικαστήριο στον ιδιοκτήτης της Wikipedia επειδή δεν διέγραψε άρθρο για την Ουκρανία.

Το πρόστιμο του 1,5 εκατ. ρουβλίων έρχεται μετά από μία σειρά άλλων στο Ίδρυμα Wikimedia. Αλλά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, δεν σχεδιάζεται το μπλοκάρισμα της υπηρεσίας.

Η Wikipedia είναι μία από τις λίγες ανεξάρτητες πηγές πληροφοριών στη ρωσική γλώσσα που «επιβίωσαν», καθώς η κρατική καταστολή του διαδικτυακού περιεχομένου εντάθηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

Η Ρωσία προσπαθεί εδώ και χρόνια να δημιουργήσει μια δική της διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, χωρίς να έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Έχει, επίσης, δυσκολευτεί να δημιουργήσει μια ανάλογη υπηρεσία με το YouTube, το οποίο παραμένει διαθέσιμο στη χώρα, ενώ άλλες ξένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκλεισμένες.

Ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε την Τρίτη ότι δικαστήριο διέταξε την Google να καταβάλει 1 δισεκατομμύριο ρούβλια για τον αποκλεισμό του καναλιού Duma TV στο YouTube.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν σε κατασχέσεις ακινήτων για την κάλυψη του ποσού. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε αργότερα ότι η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor επιδιώκει να επιβάλει πρόστιμο στην Google έως και 4 εκατομμύρια ρούβλια για την άρνησή της να αφαιρέσει περιεχόμενο απαγορευμένο στη Ρωσία. Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM