Ρωσία: «Πρώην στρατηγός των ΗΠΑ είναι μέλος της Wagner» λέει ο ιδρυτής της οργάνωσης

Ρωσία: «Πρώην στρατηγός των ΗΠΑ είναι μέλος της Wagner» λέει ο ιδρυτής της οργάνωσης Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι ένας «πρώην στρατηγός» του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ είναι μέλος της παραστρατιωτικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από τη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο Πριγκόζιν απάντησε: «Δεν υπάρχουν πολλοί Φινλανδοί στη Wagner, είναι περίπου 20. Για προφανείς λόγους, δεν μπορώ να αποκαλύψω πληροφορίες για αυτούς».

«Έχω πολύ καλή γνώμη για τους Φινλανδούς στο πεδίο της μάχης. Πολεμούν σε ένα βρετανικό τάγμα (μέρος της Wagner) που διοικείται από έναν Αμερικανό, πρώην στρατηγό στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ», συμπλήρωσε ο Πριγκόζιν στην απάντησή του προς τη φινλανδική εφημερίδα.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν - ο οποίος απέκτησε το προσωνύμιο «σεφ του Πούτιν» καθώς η εταιρεία κέτερινγκ που έχει συνεργάζεται με το Κρεμλίνο - φέρεται να έγινε δισεκατομμυριούχος χάρη σε δημόσιες συμβάσεις που εξασφάλισε. Σε βάρος του έχουν επιβληθεί κυρώσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο ίδιος ίδρυσε τη Wagner το 2014 για να πολεμήσει στην Ουκρανία και παραδέχθηκε την παρουσία της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική.

Επί σειρά ετών υπήρχαν υποψίες ότι η Wagner διαδραμάτιζε ρόλο στην προώθηση των φιλοδοξιών του Κρεμλίνου, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία, όπου μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Wagner άνοιξε το πρώτο επίσημο αρχηγείο της στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM