Ρωσία: Οι ΗΠΑ θέλουν να επικρατήσουν στρατιωτικά στο Διάστημα

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θέλουν να επικρατήσουν στρατιωτικά στο Διάστημα Facebook Twitter
EPA
0

Ασκήσεις επί χάρτου για μία ενδεχόμενη ανάπτυξη οπλικών συστημάτων στο Διάστημα από τις ΗΠΑ, εξετάζει η Ρωσία. 

«Παρατηρήσαμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέθεσε στον επικεφαλής του γενικού επιτελείου να συγκροτήσει τις στρατιωτικο-διαστημικές δυνάμεις ως ξεχωριστό σώμα των ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως εκτίμησε η ίδια, στόχος της απόφασης αυτής του Ντόναλντ Τραμπ είναι η επικράτηση των ΗΠΑ στο Διάστημα. 

«Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον εκπονεί σχέδια μεταφοράς εξοπλισμών σε διαστημικές ζώνες, με απώτερο στόχο την πιθανή διεξαγωγή εχθροπραξιών στο Διάστημα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις επιδιώξεις αυτές και θα αναλύουμε τις πιθανές συνέπειες» σημείωσε η Ζαχάροβα, προειδοποιώντας ότι μία ενδεχόμενη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Διάστημα θα είχε αποσταθεροποιητικές συνέπειες στη διεθνή ασφάλεια.

«Η Ρωσία έχει διαμετρικά αντίθετη θέση και δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση και εξερεύνηση του Διαστήματος για αμιγώς ειρηνικούς σκοπούς», διαβεβαίωσε κλείνοντας η Μαρία Ζαχάροβα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM