Ρίο ντε Τζανέιρο: Συνελήφθη ο δήμαρχος για δωροδοκία - Ευαγγελιστής πάστορας που είχε «κόψει» τη χρηματοδότηση του Pride Parade

Ρίο ντε Τζανέιρο: Συνελήφθη ο δήμαρχος για δωροδοκία - Ευαγγελιστής πάστορας που είχε «κόψει» τη χρηματοδότηση του Pride Parade Facebook Twitter
Ρίο ντε Τζανέιρο: Συνελήφθη ο δήμαρχος για δωροδοκία - Ευαγγελιστής πάστορας που είχε «κόψει» τη χρηματοδότηση του Pride Parade (EPA)
0

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία συνέλαβε τον δήμαρχο της πόλης, Marcelo Crivella, με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Ο Crivella, Ευαγγελιστής πάστορας που εξελέγη το 2016, τέθηκε υπό κράτηση στο σπίτι του τα ξημερώματα στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενο σχέδιο δωροδοκίας μέσα στο δημαρχείο της πόλης.

Ο 63χρονος συντηρητικός ήταν ξανά υποψήφιος φέτος, αλλά έχασε από τον κεντροδεξιό πρώην δήμαρχο Eduardo Paes.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη».

Ο δήμαρχος, του οποίου η θητεία αναμένεται να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2017. Τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι τον κατηγόρησαν για κακομεταχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ίδιος καλλιέργησε αρνητικό κλίμα και για τις ευαγγελικές και συντηρητικές του απόψεις που οδήγησαν σε περικοπή της χρηματοδότησης της παρέλασης υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην πόλη.

Είναι ο ίδιος ο οποίος αποφεύγει τις διάσημες καρναβαλικές παρελάσεις του Ρίο που κάθε χρόνο προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες.

Παρ 'όλα αυτά, τα νέα για την σύλληψή του ως μέρος μιας επιχείρησης που ονομάστηκε «Άδης» εξέπληξε τους κατοίκους του Ρίο.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης έναν από τους συμβούλους του καθώς και έναν γνωστό επιχειρηματία του Ρίο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η επιχείρηση «Άδης» διερευνά ισχυρισμούς που θέλουν κάποιες εταιρείες να δωροδοκούν για να εξασφαλίζουν συμβόλαια από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι ανακριτές ισχυρίζονται ακόμη ότι είχε δημιουργηθεί και ένα γραφείο στο Δημαρχείο, με την επωνυμία «Κεντρικά Γραφεία Δωροδοκίας», που επέβλεπε την παραλαβή των παράνομων χρημάτων.

Η Βραζιλία έχει εγκλωβιστεί σε σκάνδαλα δωροδοκίας στα υψηλότερα επίπεδα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής για χρόνια και οι συλλήψεις υψηλά ιστάμενων προσώπων για δωροδοκία δεν είναι ασυνήθιστες.

Τον Οκτώβριο, ο γερουσιαστής Chico Rodrigues, σύμμαχος του Προέδρου Μπολσονάρου, συνελήφθη κάτω από περίεργες συνθήκες.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας ανέφεραν ότι είχε συλληφθεί με μια στοίβα χαρτονομίσματα κρυμμένη ανάμεσα στους γλουτούς του αν και ο δικηγόρος του επέμεινε ότι δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian/CTV

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ