Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ο κίνδυνος του Ισραήλ πλησιάζει την Τουρκία»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ο κίνδυνος του Ισραήλ πλησιάζει την Τουρκία» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει «τον κίνδυνο του Ισραήλ να πλησιάζει την Τουρκία», όπως δήλωσε στο συνέδριο για «Το μέλλον της Παλαιστίνης» που διοργάνωσαν οι τομείς Διεθνών Σχέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Κατά τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, αν δεν σταματήσει ο επεκτατισμός του Ισραήλ, η Τουρκία ενδέχεται να κινδυνεύσει και «για αυτό παίρνει προφυλάξεις».

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως «αν δεν σταματήσει το Ισραήλ, το οποίο γίνεται όλο και πιο κακομαθημένο και όλο και πιο αχαλίνωτο, μπορούμε να προβλέψουμε πού θα οδηγήσει αυτός ο επεκτατισμός. Παρόλο που υπάρχουν κάποια άτομα στη χώρα μας που δεν βλέπουν τον κίνδυνο που πλησιάζει, εμείς βλέπουμε τον κίνδυνο και λαμβάνουμε κάθε είδους προφυλάξεις».

Αφού προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό των απωλειών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρθηκε στον έλεγχο του σιωνιστικού λόμπι και  έστρεψε τα βέλη του κατά του ΟΗΕ.

«Οι επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους επανέφεραν το Παλαιστινιακό Ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της ανθρωπότητας. Οι συνεχιζόμενες σφαγές στη Γάζα, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε περίπου 50 χιλιάδες αθώους ανθρώπους, κυρίως παιδιά και γυναίκες, έστρεψαν και πάλι την προσοχή όλου του κόσμου στις διώξεις του παλαιστινιακού λαού. Η πολιτική γενοκτονίας του Ισραήλ, η οποία μετά τη Γάζα επεκτείνεται πλέον και στον Λίβανο, συνέβαλε επίσης καθοριστικά στο να γνωρίσει η ανθρωπότητα το πραγματικό πρόσωπο του Σιωνισμού. Και πάλι, μέσα από αυτή τη διαδικασία όλοι μας είδαμε από πολύ κοντά πώς το σιωνιστικό λόμπι ελέγχει τις παγκόσμιες δυνάμεις και το σύστημα, πώς ελέγχει την οικονομία, το εμπόριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κινηματογραφική βιομηχανία, κάθε κλάδο της τέχνης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα πανεπιστήμια, ακόμη και την κρατική, στρατιωτική και πολιτική γραφειοκρατία σε ορισμένες χώρες» είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι «παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά με ντροπή πώς οι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, βρέθηκαν σε πλήρη αδυναμία απέναντι στo κακομαθημένο Ισραήλ».

Ακολούθως, επεσήμανε ότι το Ισραήλ προκάλεσε δημοσίως τα Ηνωμένα Έθνη, ιδίως το Συμβούλιο Ασφαλείας, με την επίθεσή του στην ειρηνευτική δύναμη στον Λίβανο. «Το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σαφής αντίδραση από τα μόνιμα μέλη σε αυτές τις συμπεριφορές είναι τουλάχιστον εξίσου σοβαρό με τις επιθέσεις. Ερωτώ - πώς θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των άλλων ένας Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών που δεν προστατεύει τα δικαιώματα του προσωπικού του; […] Επαναλαμβάνω: Με τις φρικαλεότητες που διαπράττει στη Γάζα και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν σφάζει μόνο δεκάδες χιλιάδες αθώους, αλλά και όλους τους θεσμούς, τους κανόνες και τις αξίες που ο κόσμος δημιούργησε τον τελευταίο αιώνα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.


Τέλος, άσκησε για μία ακόμη φορά κριτική στη Δύση: «Αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, το δίκαιο, η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου, τις οποίες η Δύση υπερασπίζεται εδώ και χρόνια, μπήκαν στο ράφι εν ριπή οφθαλμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM