Ρεπόρτερ από την Αργεντινή στο Κατάρ: Με έκλεψαν και η αστυνομία μου ζήτησε να διαλέξω πως θα τιμωρηθεί ο δράστης

Αργεντίνα ρεπορτερ πορτοφόλι Facebook Twitter
Το τουρνουά παρακολουθείται σε μεγάλο βαθμό με 20.000 κάμερες
0

Δεν έχουν λείψει τα προβλήματα για τους δημοσιογράφους στο Κατάρ που καλύπτουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά η ακόλουθη ιστορία ανήκει σε μια διαφορετική κατηγορία, όπως τη μεταδίδει η New York Post. 

Η Dominique Metzger, μια τηλεοπτική δημοσιογράφος από την Αργεντινή, του δικτύου Todo Noticias, περιέγραψε πώς] τα πράγματά της εκλάπησαν ενώ βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση, συμπεριλαμβανομένων χρημάτων, εγγράφων και πιστωτικών καρτών. Αν και η κλοπή δεν έγινε αντιληπτή στην τηλεόραση, η Metzger ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι η περιοχή Corniche, όπου είχε κάνει την ζωντανή σύνδεση ενώ συνέβη το φερόμενο έγκλημα, ήταν υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με την Metzger, η αστυνομία της είπε ότι μπορούσε να επιλέξει μεταξύ πέντε ετών φυλάκισης ή απέλασης του δράστη. Κατέθεσε την καταγγελία σε ξεχωριστό χώρο μόνο για γυναίκες σε αστυνομικό τμήμα της Ντόχα.

«Δεν κατάλαβα πότε με έκλεψαν. Κάποια στιγμή, χορεύαμε με κάποιους και αλλάζαμε τα κινητά μας και ίσως αυτό έγινε εκεί. Οι ντόπιοι μας βλέπουν εδώ, ως διαφορετικούς και θέλουν να κάνουν παρέα μαζί μας. […] Ήθελα να βγάλω το πορτοφόλι μου για να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό και μετά κατάλαβα ότι (το πορτοφόλι) δεν υπήρχε», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

«Μου είπαν: "Τι θέλεις να κάνει η δικαιοσύνη γι' αυτό;"» δήλωσε η Metzger σύμφωνα με την Evening Standard.  «Θα βρούμε το πορτοφόλι. ... Έχουμε κάμερες παντού, κάμερες υψηλής τεχνολογίας και θα βρούμε τον κλέφτη με τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου. Τι θέλετε να κάνει η δικαιοσύνη με αυτούς όταν βρεθούν;».  «... Τους είπα ότι θέλω απλώς το πορτοφόλι μου πίσω, δεν θα πάρω εγώ την απόφαση για το σύστημα δικαιοσύνης».

Το τουρνουά παρακολουθείται σε μεγάλο βαθμό, με την Telegraph να αναφέρει ότι 20.000 κάμερες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιούνται εντός των οκτώ γηπέδων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM