Ρέντσι με αιχμές κατά Γερμανίας: Κάποιοι πρέπει να σεβαστούν και τους κανόνες για το πλεόνασμα

Ρέντσι με αιχμές κατά Γερμανίας: Κάποιοι πρέπει να σεβαστούν και τους κανόνες για το πλεόνασμα Facebook Twitter
0

«Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει επενδύσεις", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε βιομηχανία η οποία παράγει οπτικές ίνες , έξω από την πόλη Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας.

 

Με μια έμμεση όσο και σαφή αναφορά, κατά κύριο λόγο στην Γερμανία, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θέλησε να προσθέσει:

 

«Κάποιες χώρες έχουν υπερβολικά υψηλό εμπορικό πλεόνασμα. Εμείς δεν λέμε στις χώρες αυτές ότι πρέπει να μειώσουν τις επενδύσεις, αλλά έτσι όπως δίδουμε την συμβολή μας, σεβόμενοι τους κανόνες του Μάαστριχτ για το δημόσιο έλλειμμα, όλοι οι άλλοι, πρέπει να προσφέρουν και την δική τους συμβολή, σε ότι αφορά τους βασικούς κανόνες για το εμπορικό πλεόνασμα. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες επενδύσεις»

 

Ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε επίσης ότι από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, τον Φεβρουάριο του 2014, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 585.000, τονίζοντας -παράλληλα- ότι «δυστυχώς δεν φτάνουν και, κατά συνέπεια, στον νέο κρατικό προϋπολογισμό θα ενταχθούν νέα μέτρα υπέρ του ανταγωνισμού».

 
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM