Ρέντσι για Τραμπ: Ο κόσμος επιλέγει την αλλαγή

Ρέντσι για Τραμπ: Ο κόσμος επιλέγει την αλλαγή Facebook Twitter
0

«Πιστεύω ότι ο Τραμπ πρόεδρος θα είναι διαφορετικός από τον Τραμπ υποψήφιο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre.

 

«Ο Τραμπ κατάφερε να ερμηνεύσει την αλλαγή με πιο ριζικό τρόπο από την Χίλαρι Κλίντον. Ο κόσμος επιλέγει την αλλαγή, αν και ορισμένες φορές, η αλλαγή αυτή προκαλεί έναν κάποιο φόβο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. Θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «ό,τι συμβαίνει στην Αμερική δεν μετατρέπεται, αυτόματα, σε νίκη της Μαρίν Λε Πεν στην Γαλλία ή του Μπέπε Γκρίλλο στην Ιταλία».

 

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρέντσι επανέλαβε ότι «αν χρειασθεί, η Ιταλία θα θέσει βέτο στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ», αν και «δεν είναι κάτι που θέλει να το πράξει». Κατέστησε, δε, σαφές, ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν μπορεί να αφορά την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων» όπως και ότι «χώρες σαν την Ουγγαρία δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα κονδύλια με τα οποία η Ιταλία στηρίζει την Ένωση, για ιδεώδη που η Ρώμη δεν συμμερίζεται».

 

Σε ότι αφορά, τέλος, το ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές, ο Ματτέο Ρέντσι δήλωσε στο Rai Tre ότι «στόχος του είναι να απλουστεύσει την Ιταλία», διευκολύνοντας τις επενδύσεις και την έγκριση των νόμων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε, για μια ακόμη φορά, να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν θα παραιτηθεί, σε περίπτωση που οι ιταλοί, με την ψήφο τους, δεν εγκρίνουν τις συνταγματικές αλλαγές του δημοψηφίσματος. Δήλωσε, πάντως, ότι «δεν είναι άνθρωπος ο οποίος έχει μάθει να επιπλέει».

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM