Ρεκόρ αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς

Ρεκόρ αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ρεκόρ αντισημιτικών ενεργειών καταγράφονται στη Γαλλία από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 1.040 περιστατικά αντισημιτισμού και συνελήφθησαν τουλάχιστον 486 πρόσωπα, ενώ σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, οι 102 από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί.

«Η Ανυπότακτη Γαλλία, η άκρα αριστερά του κ. Μελανσόν, δεν βοηθάει να υπάρξει εθνική σύμπνοια», είπε ο Νταρμανέν απαντώντας σε ερώτηση για τη ρητορική ορισμένων κοινοβουλευτικών σχετικά με τον πόλεμο.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού Λοράν Νινιέζ έκανε λόγο από την πλευρά του χθες για 257 αντισημιτικές ενέργειες στην πρωτεύουσα και την περιφέρειά της και 90 συλλήψεις. 

Σχετικά με το περιστατικό των αστεριών του Δαυίδ, που ζωγράφισαν κάποιοι σε ακίνητα του Παρισιού και προαστίων την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της αστυνομίας έκανε λόγο για «συντονισμένη» δράση στην οποία «μοιάζει να εμπλέκεται ομάδα δραστών».

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ κάλεσε χθες «όλες τις πολιτικές δυνάμεις» να συμμετάσχουν σε μεγάλη συγκέντρωση κατά του αντισημιτισμού.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πουν πως δεν είναι δυνατόν να έχουμε την παραμικρή αντισημιτική ενέργεια ούτε τον παραμικρό αντισημιτικό λόγο στη Γαλλία, ότι οι Γάλλοι εβραίοι δεν μπορούν να θεωρούν υπεύθυνοι για πράξεις που έκαναν άλλοι Εβραίοι αλλού στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Φορ στο μικρόφωνο του Radio J.

Η συγκέντρωση θα οργανωθεί στην Πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού «τις προσεχείς ημέρες», τόνισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών. Μετά τη διαδήλωση που έγινε στο Παρίσι το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες έκαναν πορεία χθες Κυριακή στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστίνιους και για να καλέσουν να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM