ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ρατσιστική επίθεση στο Δουβλίνο: Έσπρωξαν γυναίκα στο «Βασιλικό Κανάλι» - Κατακραυγή για βίντεο στα social media

Ρατσιστική επίθεση στο Δουβλίνο: Έσπρωξαν γυναίκα στο «Βασιλικό Κανάλι» - Κατακραυγή για βίντεο στα social media Facebook Twitter
Δουβλίνο: Έσπρωξαν γυναίκα σε κανάλι μετά από ρατσιστική επίθεση (irishTimes)
0

Η αστυνομία της Ιρλανδίας ερευνά περιστατικό ρατσιστικής βίας, μετά από καταγγελία γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι νεαροί την έριξαν στο Βασιλικό Κανάλι του Δουβλίνου.

Ένα βίντεο, που μοιράστηκε στα social media, απεικονίζει, δε, νεαρούς να σπρώχνουν τη γυναίκα στο κανάλι. Το δίκτυο RTÉ είπε ότι η Xuedan Xiong, που ζει στο Castleknock, κατάφερε να βγει από το νερό με τη βοήθεια περαστικών.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με νεαρούς όταν εκείνοι έκαναν ρατσιστικά σχόλια εναντίον της. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε και αργότερα είπε στους Irish Times ότι μετά το περιστατικό τρεις περαστικοί σταμάτησαν και τη βοήθησαν ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι λαμβάνεται πάρα πολύ σοβαρά «το έγκλημα μίσους και ανάλογη περίπτωση που αναφέρεται σε εμάς διερευνάται επαγγελματικά και τα θύματα υποστηρίζονται κατά τη διαδικασία της ποινικής δικαιοσύνης».

«Η αρμόδια υπηρεσία εστιάζει σημαντικά στην ενίσχυση του εντοπισμού, της αναφοράς, της διερεύνησης και της δίωξης εγκλημάτων μίσους και η αστυνομία αναλαμβάνει ενέργειες για τη βελτίωση της εσωτερικής καταγραφής και την ενθάρρυνση περισσότερων αναφορών από το κοινό» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε δε, ότι όποιος πιστεύει πως έχει πέσει θύμα ανάλογης εγκληματικής πράξης μίσους πρέπει να αναφέρει το ζήτημα απευθείας στην αστυνομία και "όχι σε τρίτους ή στα κοινωνικά μέσα».

Ο αρμόδιος Ιρλανδός υπουργός Simon Harris είπε ότι «δεν υπάρχει θέση για τέτοια περιστατικά στην ιρλανδική κοινωνία».

Με πληροφορίες του BBC/Irish Times

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ