Qatargate: Ιταλικό δικαστήριο «πάγωσε» έξι τραπεζικούς λογαριασμούς των Τζόρτζι, Παντσέρι και Βιζεντίνι

Qatargate: Ιταλικό δικαστήριο «πάγωσε» έξι τραπεζικούς λογαριασμούς των Τζόρτζι, Παντσέρι και Βιζεντίνι Facebook Twitter
0

Δικαστήριο του Μπέργκαμο μπλόκαρε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και στην κόρη του Σίλβια, στον Φραντσέσκο Τζόρτζι και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικάτων Λούκα Βιζεντίνι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Ιl Giornale.

Το αίτημα για «πάγωμα» των λογαριασμών, προήλθε από την εισαγγελία των Βρυξελλών στο πλαίσιο διερεύνησης του σκανδάλου Qatargate και, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς του Παντσέρι και της κόρης του υπάρχουν συνολικά 240.000 ευρώ.

Ο Βιζεντίνι δήλωσε ότι δεν ενημερώθηκε για το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του και ότι μένει «έκπληκτος», καθώς από τον λογαριασμό αυτόν αποπληρώνει «στεγαστικό δάνειο», αποκλειστικά και μόνον από τον μισθό του.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγος του Παντσέρι, άσκησε έφεση στο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του Εφετείου της Μπρέσια, που έδωσε τη Δευτέρα το πράσινο φως για την έκδοσή της στο Βέλγιο.

Η προσφυγή των δικηγόρων της βασίζεται σε «διαχρονικά προβλήματα στις βελγικές φυλακές, ανάμεσά τους ο μακροχρόνιος υπερπληθυσμός και οι ελλείψεις προσωπικού».

Για τη σύζυγο και την κόρη του Παντσέρι, μάλιστα, έφτασαν δύο διαφορετικές αποφάσεις από την Μπρέσια τις τελευταίες ημέρες: για την Κολεόνι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» και δόθηκε το πράσινο φως για έκδοσή της, ενώ για τη Σίλβια Παντσέρι οι δικαστές διαπίστωσαν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες στις φυλακές στο Βέλγιο.

Και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά των δύο γυναικών εκτελέστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην Ιταλία.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Ansa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ