Πυραυλάκατοι του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα - Άνοιξε το πέρασμα στη Ράφα

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Facebook Twitter
Φωτ.: Ισραηλινές δυνάμεις
0

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι έχει αναπτύξει πυραυλάκατους στην Ερυθρά Θάλασσα σε συνέχεια των επιχειρήσεων στον πόλεμο με την Χαμάς, ενώ άνοιξε σήμερα το πέρασμα στη Ράφα για να περάσουν τραυματίες από την Γάζα. 

Η κίνηση των ισραηλινών δυνάμεων να αναπτύξουν πυραυλακάτους στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς ως συνέχεια της χθεσινής αναφοράς ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο εδάφους - εδάφους και «εχθρικούς στόχους» στην περιοχή του Εϊλάτ, με τους οποίους αργότερα ενεπλάκησαν οι Χούτι της Υεμένης.

Οι IDF δημοσίευσαν εικόνες των πλοίων που περιπολούν στην περιοχή. Το Εϊλάτ είναι η νοτιότερη πόλη του Ισραήλ και βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο και την Ιορδανία. 

Επίσης οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν και νέα χτυπήματα στην Τζενίν. 

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Θα περάσουν οι τραυματίες μέσω Ράφα 

Στο μεταξύ το AFP κάνει αναφορές για εικόνες του δείχνουν μεγάλες ουρές ασθενοφόρων και αρκετούς ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα. Η Αίγυπτος δήλωσε ότι θα αφήσει να περάσουν 81 από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους. Η Αίγυπτος ανακοίνωσε επίσης ότι οι πρώτοι ξένοι θα μπορούσαν να βγουν από τη Γάζα.

Ο Guardian επικαλείται βίντεο από το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου που δείχνει ανθρώπους και αυτοκίνητα να αρχίζουν να διέρχονται.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Χαμάς και του Ισραήλ, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, ώστε να ανοίξει σήμερα το πέρασμα της Ράφα για να επιτραπεί στους κατόχους ξένων διαβατηρίων και σε ορισμένους σοβαρά τραυματισμένους πολίτες να βγουν από τη Γάζα.

Το Reuters επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή που έχει ενημερωθεί για τη συμφωνία. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα παραμείνει ανοιχτό το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα που συνδέει την Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο για απομακρύνσεις, πρόσθεσε η πηγή. Το Κατάρ φιλοξενεί την πολιτική ηγεσία της Χαμάς, η οποία έχει γραφείο στην πρωτεύουσα Ντόχα από το 2012.

Με πληροφορίες από Guardian - Reuters -BBC και AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM