Προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα: Σε τριήμερη «ανθρωπιστική παύση» συμφώνησε το Ισραήλ

Προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα: Σε τριήμερη «ανθρωπιστική παύση» συμφώνησε το Ισραήλ Facebook Twitter
Γάζα / Φωτογραφία: Getty Images
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε τουλάχιστον τριήμερη «ανθρωπιστική παύση» στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να επιτραπεί στους αξιωματούχους υγείας του ΟΗΕ να κάνουν εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι η συμφωνία αφορά παύσεις για οκτώ ώρες την ημέρα, μεταξύ 6 π.μ. και 3 μ.μ. τοπική ώρα. «Με τον τρόπο που συζητήσαμε και συμφωνήσαμε, η εκστρατεία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Γάζας, για τρεις ημέρες και θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού», δήλωσε ο Rik Peeperkorn, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο ΟΗΕ ετοιμάζεται να εμβολιάσει περίπου 640.000 παιδιά στη Γάζα, όπου ο επιβεβαίωσε στις 23 Αυγούστου ότι τουλάχιστον ένα μωρό έχει παραλύσει από τον ιό της πολιομυελίτιδας τύπου 2, το πρώτο τέτοιο κρούσμα στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια.

Στις 30 Ιουλίου, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα κήρυξε την παλαιστινιακή περιοχή σε «επιδημική ζώνη πολιομυελίτιδας», αποδίδοντας την επανεμφάνιση του ιού στη 10μηνη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ και την επακόλουθη καταστροφή των εγκαταστάσεων υγείας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Διεθνή / Ουκρανία: Υπό την πίεση διαδηλώσεων και ΕΕ, ο Ζελένσκι αποκαθιστά τη ανεξαρτησία των αρχών κατά της διαφθοράς

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέτρεψε αμφιλεγόμενο νόμο που υπονόμευε τις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, μετά από μαζικές διαδηλώσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις
LIFO NEWSROOM
Έκθεση-σοκ για την Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Διεθνή / Αιθιοπία: Μαζικοί βιασμοί παιδιών και εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες για να «εξαλειφθεί το Τιγκράι»

Νέα έρευνα καταγράφει συστηματική χρήση σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου στο Τιγκράι: βιασμοί χιλιάδων γυναικών και παιδιών, εγκυμοσύνες υπό πίεση και μυριάδες τραυματισμοί
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM