Ο ισραηλινός στρατός διασώζει όμηρο της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός διασώζει όμηρο της Χαμάς στη Γάζα Facebook Twitter
0

Ένας Ισραηλινός όμηρος διασώθηκε από τα στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού (IDF) από ένα τούνελ στη νότια Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα, ανακοινώνει ο στρατός.

Ο διασωθείς όμηρος είναι ο Κάιντ Φαρχάν αλ-Κάντι, 52 ετών, από μια βεδουίνικη κοινότητα κοντά στην πόλη Ραχάτ στο νότο, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας σε εργοστάσιο συσκευασίας στο Κιμπούτς Μαγκέν στις 7 Οκτωβρίου. Ο αλ-Κάντι απήχθη από τρομοκράτες της Χαμάς από την κοντινή κοινότητα Μιφταχίμ.

Ο αλ-Κάντι βρέθηκε μέσα σε ένα τούνελ από κομάντος της επίλεκτης μονάδας του Ναυτικού, Σαγιετέτ 13. Αναφέρεται ότι είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις. 

Η Χαμάς απελευθέρωσε 105 πολίτες κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, και τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν πριν από αυτό. Οκτώ όμηροι έχουν διασωθεί ζωντανοί από τα στρατεύματα, και οι σοροί 30 ομήρων έχουν επίσης ανακτηθεί, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από το στρατό καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους απαγωγείς τους.

Η Χαμάς κρατά επίσης δύο Ισραηλινούς πολίτες που εισήλθαν στη Λωρίδα το 2014 και το 2015, καθώς και τις σορούς δύο Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 2014.

Ο IDF αναφέρει ότι περαιτέρω λεπτομέρειες δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν αυτή τη στιγμή «λόγω ζητημάτων ασφαλείας των ομήρων μας, της ασφάλειας των δυνάμεών μας και της ασφάλειας του κράτους».

Με πληροφορίες από New York Times, BBC, Times of Israel


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM