Το πρόσωπο πίσω από το «διαδηλωτή» της χρονιάς του ΤΙΜΕ

Το πρόσωπο πίσω από το «διαδηλωτή» της χρονιάς του ΤΙΜΕ Facebook Twitter
0

Στην  25χρονη Σάρα Μέισον ανήκει το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από ένα μαντήλι στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ, συμβολίζοντας τους διαδηλωτές  όλου του κόσμου από την πλατεία Ταχρίρ και την Αθήνα ως το Occupy Wall Street στη Νέα Υόρκη.  Η 25χρονη εργάζεται σε γκαλερί και είναι μέλος του κινήματος Occupy L.A.

Σύμφωνα με το tovima.gr ο φωτογράφος Τεντ Σόκι εντυπωσιάστηκε από τον χαρακτηριστικό κίτρινο μάλλινο σκούφο της κοπέλας, το απείθαρχο βλέμμα της και το μαντίλι (που στην πραγματικότητα έγραφε 99%, το σύνθημα των «Αγανακτισμένων»). Στη συνέχεια, ο Σέπαρντ Φέιρι, καλλιτέχνης street art επεξεργάστηκε τη φωτογραφία που μπήκε τελικά στο εξώφυλλο του Time με τα πρόσωπα της χρονιάς.

Η 25χρονη Σάρα Μέισον κρύφτηκε μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της στο εξώφυλλο του περιοδικού. Παρά τη διεθνή απήχηση του περιοδικού, η ίδια δηλώνει: «Αυτό δεν αφορά προσωπικά εμένα, αλλά τη γενιά μου». «Πιστεύω ότι το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» ανέδειξε το γεγονός πως οι φοιτητές κάνουν μια επένδυση στη μόρφωσή τους και κατόπιν βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο και διαπιστώνουν ότι η επένδυση αυτή είναι στην ουσία άχρηστη» λέει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM